Wij zijn kampioen!!! AZSV JO15-1

mei 23, 2022

Zaterdag 21 mei 2022… Dit was een mooie dag voor AZSV JO15-1!!

Bij winst of een gelijkspel mochten we ons kampioen noemen. Een titel die wij, als trainers/leider, al lang voor deze groep hadden bedacht. Wat een stel kanjers!!!

Het was een seizoen die te boek gaat als een “Corona”-seizoen. Maatregelen werden getroffen, waaronder het stil leggen van de competitie. Op zich al heel vervelend, maar wij waren op dat moment al op kampioenskoers. En het was balen dat ons deze kans werd ontnomen.

Na de winterstop kregen we opnieuw een kans. In de 1e Klasse P2 mochten we laten zien, hoe goed wij het spelletje beheersen. En dat ging best wel perfect, resulterend in een kampioenswedstrijd op 21 mei in Aalten tegen Richtersbleek JO15-1 uit Enschede.

En ik wil eigenlijk beginnen om Richtersbleek te bedanken. Wij vonden het gepast om in ons gesponsorde tenue te spelen. En hoe mooi is het dan dat de tegenstander hier in mee wil gaan en in hun reservetenue naar Aalten te komen?? Respect!!!

Dat ons kampioenschap leeft bij de supporters/ouders/familie van de mannen van AZSV JO15-1 bleek in de week voor de wedstrijd. In de wandelgangen hadden we al vernomen dat er van alles geregeld werd. Maar er moest eerst wel gespeeld worden.. Voor aanvang van de wedstrijd werden er al diverse spandoeken rond het veld gehangen.

Op de dag van de wedstrijd was volgens mij iedereen op tijd wakker. Ruim voor de afgesproken tijd, liep de selectie al op ons sportpark.

Stephan hield de bespreking anders als anders. Wat ik op zich wel begrijp. Als hij een keer afwezig was, namen Kevin en ik de bespreking over. Dat ging op “onze” manier. En wij wonnen dan altijd, dus wij snappen de beslissing van Stephan om onze aanpak over te nemen. De mannen oogden niet gespannen. Iets wat ook niet nodig was, er waren nog meer wedstrijden te spelen, en onze voorsprong op de nummer 2 was ruim.

Wij speelden een redelijke eerste helft, die helaas wordt opgeschrokken door een, op het eerste oog, ernstige blessure bij een van onze spelers. In de rust werd er besloten om toch een ambulance te laten komen. De tweede helft werd daarom nog niet begonnen. Wij wisten op dat moment nog niet of we de wedstrijd uit wilden spelen. Gelukkig bleek na onderzoek in de ambulance dat de blessure mee viel en kon Wout weer aansluiten bij de selectie. Ik wil de EHBO en de ouders met een medische achtergrond nog wel even bedanken voor hun inzet. Voor hetzelfde geld was het toch iets ernstigs geweest… Dikke duim dat jullie zo adequaat hebben opgetreden.

We konden dus alsnog met de complete selectie aan de tweede helft beginnen. En dat werd een soort feest-helft. Alle spelers hebben minuten gekregen, ook de spelers die terug kwamen van een blessure. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen en we waren niet meer in te halen door de andere teams in onze competitie. Het kampioenschap was binnen. We werden op het veld gehuldigd door Stef van de “KNVB”. Ook werden er schitterende kampioensshirts aan het team uitgereikt. Dit zag er geweldig uit.

In de kantine stond een patatje en wat drinken klaar voor onze mannen. Maar rustig de kantine binnensluipen was er niet bij. Onder begeleiding van opzwepende muziek werden we binnengehaald.

Hierna volgde een zegetocht door Aalten. En ook aan het buitengebied werd gedacht. Onder begeleiding van de “Superboeren”- tractor gingen we in een huifkar door het dorp. Naar het schijnt waren de luchthoorns op de beide tractoren gedurende de hele tocht goed te horen. Mooi was om te zien dat de jongens ook losser werden.

Aansluitend was er door de ouders een BBQ geregeld. De familie Veenstra had hun tuin beschikbaar gesteld, waarvoor onze dank.

Schitterend was het dat later op de avond ook de ouders nog aansloten. Het blijkt maar weer wat een hecht team dit is. Ik ben zelf redelijk op tijd weggegaan, dus ik kan u niet vertellen hoe laat het geworden is.

Ik wil nogmaals alle ouders bedanken voor deze onvergetelijke dag.

Tot zover mijn schrijvende carrière bij AZSV, ik heb besloten om als leider te stoppen. Ik heb altijd met veel plezier wedstrijdverslagen geschreven en volgens mij werd het ook redelijk gelezen.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1