Werkgroep voetbal

april 29, 2023

Alleen prestatievoetbal op zaterdag? Of toch niet?
Het uitgangspunt bij het samengaan lijkt zo helder: prestatievoetbal vindt vanaf 1 juli 2024 alleen nog op zaterdag plaats. Om het ingewikkeld te maken: door het samengaan van zaterdag en zondagvoetbal in de hoogste klassen kan het zo zijn dat de hoofdmacht van de nieuwe club ook op zondag haar wedstrijden voetbalt. Dat zit zo:

Zaterdag en zondag gemengd

Vanaf seizoen 2023-2024 worden in de 1e klasse en hoger zaterdagverenigingen en zondagverenigingen gemengd. Speeldagen zijn dan zaterdag en zondag. De thuisspelende vereniging bepaalt de speeldag. De huidige zondagclubs kunnen dan op zaterdag en de huidige zaterdagclubs kunnen dan op zondag hun uitwedstrijden spelen. Tenzij een vereniging principieel zaterdagclub is. Dan speelt die club ook de uitwedstrijden op zaterdag.
AZSV is momenteel principieel zaterdagclub. Dat is in een convenant vastgelegd. Op het moment dat de nieuwe vereniging een zondag tak heeft vervalt de status van principieel zaterdagclub en zal het 1e standaardteam dus ook uitwedstrijden op zondag moeten voetballen. Dat is al het geval als een aantal recreatieve teams op zondag blijft voetballen.

Jouw mening

De werkgroep voetbalzaken heeft de opdracht om te onderzoeken hoe het bovenstaande ligt binnen beide clubs. Hoe staan leden hierin, waar liggen gevoeligheden? De komende tijd gaan we als werkgroep in gesprek met commissies en leden om dit te peilen. Als we weten wat er leeft, kunnen we een goed afgewogen advies geven aan de stuurgroep.
Wil je graag je mening geven dan kun je ook zelf contact opnemen met de werkgroep. Dat kan bij Ron van der Leij (06-57036346) of Henk-Jan Veldboom (06-12169686).