Wedstrijdverslag Achterhoekcup SDOUC – AZSV 1-1

december 7, 2022

Hoe schrijf je een verslag van een wedstrijd waaraan je geen woorden vuil wilt maken?
Op een ijzig koud sportpark IJsselweide floot scheidsrechter Soeter om kwart over acht voor de aftrap van de wedstrijd tussen SDOUC en AZSV. De Rood-Witten begonnen met vijf basisspelers die werden aangevuld met bankzitters en spelers van het tweede. De wedstrijd was het aanzien amper waard. De rust had moeten aanbreken met op zijn minst een voorsprong van 0-4 voor AZSV. Zeeën van ruimte kregen de mannen van Dave de Jong in de eerste helft. Onbegrijpelijk zo slordig er met de kansen werden omgesprongen. Alleen Chris Verheul schoorde vijf minuten voor het rustsignaal. SDOUC ging na de rust zowaar nog in een gunstig resultaat geloven en scoorde niet geheel onverdiend de gelijkmaker. Een stand die tot het eind bleef staan.
Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Dat was meteen het hoogtepunt van de avond. Na zeven pogingen was het keeper Boet Ligtenberg die de bal van de voet van een speler van SDOUC plukte en zo AZSV naar de volgende ronde loodste. Opgemerkt mag worden dat Mike de Jong, vorig jaar nog jeugdspeler, de verantwoording durfde te nemen en ook een shoot-out nam en verzilverde. De mooiste shoot-oud was van Yannick Hoornenborg die met een onnavolgbare schijnbeweging de keeper van SDOUC zand (kunstgras) liet happen.

Door: Gerrit Nijman