VROUWEN 1 UITGESCHAKELD IN LANDELIJKE BEKER

september 19, 2022

Gisteren stond de laatste poulewedstrijd in de eerste ronde van de KNVB beker op het programma. Tegenstander was DTS wat al geplaatst was voor de tweede ronde.

AZSV begon sterk aan de wedstrijd. Dit leidde in de 12e minuut tot de openingstreffer. Bente zag Judith in de diepte weglopen en speelde met een perfecte dieptebal Judith vrij voor de keeper. 1 op 1 met de keeper hield Judith de rust en schoot de bal over de keeper in het doel. Ondanks dat topklasser DTS het overwicht had, hield AZSV tot vlak voor rust het doel schoon. In de 43ste minuut werd de gelijkmaker gescoord. Met een goeie kopbal van DTS werd de ruststand bepaald, 1-1.

Na rust was de eerste scoringsmogelijkheid voor AZSV, maar deze werd niet benut. In de tweede helft werd het klasseverschil tussen topklasser DTS en eersteklasser AZSV duidelijker zichtbaar. DTS scoorde driemaal, eindstand 4-1.

Ondanks de nederlaag kan AZSV met een goed gevoel richting de competitie. We hebben laten zien zelfs tegen een topklasser meerdere kansen te kunnen creëren!

Opstelling: Lot, Nikki, Bente, Marijjke, Anouk (Sanne), Nienke, Vera, Merel (Ilse), Judith, Laura (Emma), Ellen