Vrouwen 1 houdt de 3 punten in Aalten

april 19, 2022

Vandaag (zaterdag 16 april) stond de wedstrijd tegen VV Winsum gepland. De wedstrijd van vorige week wilden we het liefst zo snel mogelijk vergeten, maar wij wisten ook dat we vandaag wel de 3 punten wilden en moesten pakken.

Beide partijen begonnen goed aan de wedstrijd. AZSV wist de bal snel rond te tikken, waardoor we vanaf minuut 1 al aan de tegenstander hun kant waren. De bal ging via VV Winsum over de achterlijn, waaruit een corner volgde. Nina gaf een perfecte bal voor, waardoor Marijke hem vervolgens beheerst in het net kon leggen. 1-0!

Beide partijen kwamen nog een aantal keer in actie, maar door slordig voetbal werden de kansen niet afgemaakt. AZSV verloor wat focus waardoor het fijne voetbal minderde. Met de 1-0 gingen we de rust in.

Scherper, meer beleving en nauwkeuriger. Dat werd er gezegd in de kleedkamer. AZSV had er vandaag wat moeite mee, maar iedereen deed zijn best. Het mocht even duren voordat er gescoord werd. Vanuit beide partijen werden er weer een aantal kansen gecreëerd, maar ook nu niet benut. Tóch kon AZSV er nog eentje bij tellen. De bal werd diep in blessuretijd voorgegeven op Ellen, die hem wist binnen te tikken. 2-0.

Er werd afgefloten en AZSV was blij met de 3 punten. Het was niet onze beste wedstrijd, maar de punten zijn binnen. Nu focussen we op de rest van de week, want er staan nog 3 wedstrijden op het programma!

Leuk feitje is het debuut van de 15-jarige Janneke van de Groep bij vrouwen 1!