VR1 wint ook derde derby van het seizoen

maart 8, 2020

Vandaag speelde VR1 voor de derde keer dit seizoen tegen DZC’68 VR1. In een winderig Doetinchem werd door AZSV met 1-3 gewonnen.

Aan het eind van de eerste helft kwam VR1 op een 0-1 voorsprong. Judith kon de bal blokken van een verdedigster van DZC’68 waarna de bal bij Kimberly terecht kwam. Kimberly bleef rustig voor het doel en schoot de 0-1 binnen. VR1 had hiervoor al meerdere kansen gehad om op voorsprong te komen, maar het ontbrak aan de scherpte voorin.

In de tweede helft begon DZC’68 sterk en kreeg een paar kansjes. Door goed keeperswerk van Nanne werden dit geen doelpunten. Aan de andere kant liep VR1 verder uit. Een goede dieptebal van Anouk kwam bij Judith terecht. 1 op 1 met de keepster wist Judith de 0-2 te maken. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te zijn, maar dit bleek toch niet waar. DZC’68 kwam nog terug tot 1-2. Een vrije trap werd door een speelster van DZC’68 onhoudbaar in het doel van Nanne gekopt. Hierdoor werd het eind van de wedstrijd nog spannend. In de 90ste minuut wist VR1 nog de 1-3 te maken. Een vrije trap van Sandra belandde in de muur. Uit de rebound kreeg Sandra de bal bij Marijke die de verlossende 1-3 binnenschoot.

Het was geen gemakkelijke, maar gezien het spel een verdiende overwinning voor VR1.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen nummer 4: vv Winsum.

Opstelling: Nanne, Anouk (Lilian), Laura, Vera, Merel, Nina, Sanne, Marijke, Ellen (Sandra), Kimberly, Judith