VR1 verliest gurige wedstrijd in Koekange

april 10, 2022

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Vitesse’63 op het programma. In het koude, natte, winderige Koekange werd gestreden voor 3 punten. 

In de 8e minuut komt VR1 helaas op een 1-0 achterstand. Een schot van de spits van Vitesse word van richting veranderd, waardoor de bal onhoudbaar met een boog over Lot in de goal valt. Als reactie hierop worden de aanvallers van VR1 meer gezocht. Wat in de 14e minuut leidt tot een kans voor Anne. Een terugspeelbal van Vitesse wordt door Anne onderschept, maar de keepster redt op Anne haar inzet. In de 22ste minuut is het dan toch raak. Een afgeslagen vrije trap komt via Ellen voor de voeten van Bente. Bente twijfelt geen moment en schiet de bal vanaf 16 meter onhoudbaar in het doel. We kunnen helaas niet lang genieten van deze gelijke stand. 2 minuten later wordt een voorzet niet goed verwerkt. Vanaf dichtbij schiet de spits van Vitesse op doel, in eerste instantie redt Lot nog goed, maar vervolgens kan de spits de bal in het lege doel schieten. Net voor rust is er nog een goede kans op de gelijkmaker voor VR1. Bente geeft een goede lange bal van achteruit op Anne wie de bal goed voorzet op Ellen. Ellen kan haar voet er helaas net niet tegenaan krijgen. Ruststand 2-1. 

In de tweede helft is het spelbeeld niet veel veranderd. Er zijn wat kansen over en weer. In de 69ste minuut heeft Vitesse nog een grote kans, maar de paal en vervolgens de lat redden VR1. In de laatste 10 minuten gaan we 1 op 1 spelen om een doelpunt te forceren. Emma houdt zich een paar keer sterk in de duels met haar tegenstander, maar komt niet tot scoren. In de allerlaatste minuut hebben we nog een kans op de gelijkmaker. Een goede diepe bal van Nina, kan Marijke op goal koppen, maar de keepster van Vitesse staat goed opgesteld. Helaas een teleurstellend verlies voor VR1. 

Op naar de volgende wedstrijden, aankomende zaterdag en maandag 2e paasdag spelen we voor de competitie en volgende week woensdag spelen we de derby in de Achterhoek Cup tegen FC Dinxperlo. 

Opstelling: Lot, Ilse (Kim), Bente, Vera, Famke, Nina, Marijke, Merel, Ellen, Emma (Laura), Anne