VR1 ongeslagen door naar knock-out fase beker

september 13, 2020

Vandaag stond de derby van het oosten tegen DZC’68 vrouwen 1 op het programma. AZSV vrouwen 1 had vandaag genoeg aan een gelijkspel om als winnaar uit de bekerpoule te komen.

Het was een prachtige voetbaldag in Aalten, waar op sportpark Villekamp de aftrap werd genomen. Het spel van AZSV begon erg moeizaam, doordat DZC’68 zich opstelde in een 4-4-2 formatie. Ondanks het chaotische spel, opende Merel de bal naar de andere kant en schoot Judith in de 21e minuut de bal in de kruising. AZSV domineerde vanaf dit moment de wedstrijd en dit leidde tot de 2-0. Door een mooi samenspel kreeg Merel de bal van Sanne, die zij beheerst in het goal wist te schieten. Met een 2-0 voorsprong gingen we dan ook de rust in.

In de tweede helft had AZSV door hoe DZC’68 hun spelletje speelde. Achterin kregen we het onder controle en iedereen werd netjes neer gezet. Ondanks een enorm vertraagd spel van beide kanten, werd in de 61e minuut wederom gescoord door Judith. Door een diepe bal van Sanne, kon Judith 1 op 1 komen met de keepster. Deze speelde ze beheerst uit en wist zo de 3-0 te maken. Ongeveer een kwartiertje later, wist DZC’68 toch de aansluitingstreffer te maken. Uit een klutsbal ontving een aanvalster van DZC’68 de bal in de voeten en schoot deze buiten het bereik van Nanne links in de hoek.

Een eindstand van 3-1.

Woensdag 30 september speelt AZSV vrouwen 1 weer tegen DZC’68 vrouwen 1 in de Achterhoekcup! Volgende week speelt AZSV vrouwen 1 haar eerste competitiewedstrijd uit tegen De Weide vrouwen 1.

Opstelling: Nanne, Anouk, Bente, Vera, Nikki, Merel, Sanne, Marijke, Ellen (Sil), Laura (Sandra), Judith

Leuk detail: vandaag speelden we voor het eerst in onze nieuwe wedstrijdshirts gesponsord door Albert Heijn Aalten!