VR1 neemt 3 punten mee uit Haren

oktober 4, 2020

Zaterdag 3 oktober vertrokken de dames van AZSV naar Haren (onder Groningen). Helpman vrouwen 1 was vandaag de tegenstander. Dennis had de dames al gewaarschuwd dat de dames van Helpman makkelijk scoren, maar ook al veel doelpunten moesten incasseren. Het doel was dan ook om achterin de 0 te houden en vervolgens vanuit een goeie organisatie de doelpunten proberen te maken.

De eerste helft hadden de dames van AZSV veel balbezit en dit mondde uiteindelijk dan ook uit in de 0-1. Door voorin goed druk te zetten, ontving Sanne de bal en zij wist Ellen, die een goeie loopactie maakte, te bereiken. Na een goeie actie schoot Ellen beheerst de bal in de goal. De dames bleven daarna druk zetten en hieruit ontstonden nog verschillende kansen, maar helaas werden deze niet verzilverd. Ruststand 0-1.

Dennis wilde de tweede helft direct met een lange bal beginnen. Sandra wist Judith te bereiken en zij wist hieruit ook bijna te scoren. Helaas belandde de bal in het zijnet, maar de dames van Helpman waren gewaarschuwd. De vrouwen van AZSV bleven hoog druk zetten en hieruit volgden net als in de eerste helft veel corners. Judith legde de balletjes panklaar neer en in de eerste helft waren zowel Nikki als Anouk dan ook dichtbij een doelpunt. In de tweede helft wist Marijke de bal uit de corner op goal te koppen, maar deze belandde via de lat op de doellijn. Een oplettende Laura wist een laatste zetje te geven. Dit deed ze niet met haar voet of hoofd, maar waarmee dan wel doet er ook niet toe. Na de 0-2 vielen er gaten in de verdediging bij Helpman. Al snel vielen de volgende doelpunten. Uit een voorzet van Judith, kwam de bal in de kluts en Sil was er als de kippen bij om de bal in het netje te schoppen. Een paar minuten later werd er wederom goed druk gezet, waardoor Sanne de bal kon onderscheppen. De doelvrouw van Helpman stond ver voor haar goal, waardoor Sanne de bal over de doelvrouw heen wist te schieten: 0-4. Het slotakkoord was voor Kimberly. Ellen onderschepte de bal na een foute pass van de verdediging van Helpman en zette Kimberly vrij voor de goal. Als een echte spits pikte ook Kimberly haar doelpunt mee. De vrouwen van Helpman zijn in de tweede helft een paar keer gevaarlijk geweest, maar gelukkig hebben wij naast onze sterke verdediging onze doelvrouw Nanne die ook nog een mooie redding verrichtte.

Een ware teamprestatie en zonder puntenverlies gaan de vrouwen vol zelfvertrouwen toe werken naar de wedstrijd van volgende week. De vrouwen van Winsum komen dan op bezoek in Aalten.

Opstelling: Nanne, Anouk, Laura, Bente (Vera), Nikki (Marijke), Merel, Sil, Sanne, Ellen, Judith, Sandra (Kimberly)