VR1 boekt eerste overwinning van het seizoen

oktober 10, 2021

AZSV VR1 speelde vandaag haar derde competitie wedstrijd thuis tegen de Weide VR1. Het was een prachtige dag om te voetballen en met Marc weer terug aan onze zijde waren dit prima ingrediënten om de drie punten vandaag in Aalten te houden.

Afgelopen weken hebben we verzuimd twee overwinningen te boeken, terwijl er aan kansen geen gebrek was. Tijdens de wedstrijdbespreking werden we dan ook nog een paar punten gewezen: de organisatie op het middenveld behouden en van achteruit niet te snel de lange bal zoeken, maar meer gebruik maken van het middenveld. Taak van het middenveld was dan ook daar zelf een (pro)actieve rol in te spelen. Daarnaast moesten we wat scherper worden in omschakeling.

Emma Wevers, de pupil van de week, liet ons in ieder geval alvast zien hoe het moest, want met een fraaie dribbel en een panna bij één van de speelsters van de Weide, wist zij haar solo te bekronen met een mooi doelpunt!

De eerste helft begonnen we op zich prima. De vrouwen van de Weide probeerden we op hun eigen helft vast te zetten. De Weide had hierdoor moeite met de opbouw en dit resulteerde dan ook een aantal keer in balveroveringen, maar nog niet veel meer dan dat. Judith wist een enkele keer gevaarlijk te worden vanaf de linkerkant, maar haar actie en schot op doel werd gekeerd door de keepster en tot corner verwerkt. Zoals ook in voorgaande wedstrijden creëerden we genoeg (kleine) kansen. Vandaag waren we vooral dreigend aan de rechterkant. Emma werd bijvoorbeeld een aantal keren goed weggestuurd door Ilse en Nina. Daarnaast was Judith een paar keer dreigend, maar echt getest werd de keepster van de Weide verder nog niet. Na een kleine 20 minuten spelen kwam we wel op een verdiende 1-0 voorsprong. Een goed opgezette aanval begon aan de rechterkant bij Merel en via Emma werd Judith in het centrum van de verdediging ingespeeld. Ze wist haar directe tegenstander uit te spelen en hoefde vervolgens niet lang na te denken om de bal strak in de lange hoek te plaatsen. 1-0. Zaak om deze score nu verder uit te bouwen, maar helaas gebeurde het tegenovergestelde en kwamen we weer in hetzelfde spelbeeld als voorgaande weken terecht: we waren onnauwkeurig in de passing, de organisatie op het middenveld leek er niet meer te zijn en de lange bal werd te vaak gehanteerd. De Weide had echter niet de klasse om van deze slordigheden te profiteren, want Lot hoefde de eerste helft nou niet bepaald in actie te komen. Wel was er nog één moment die nog even het benoemen waard is: de schrijfster van dit stukje, en tevens de speelster zelf, weet niet meer wat hieraan vooraf ging, maar op een gegeven moment kwam een hoge bal bij Sandra terecht, zo’n 20 meter van de goal. San, die met haar rug naar de goal stond, dacht niet na en met een mooie omhaal (!) stonden wij al bijna te juichen, maar de bal vloog helaas nét langs doel. Had dit doelpunt gezeten, dan had San de bokaal ‘doelpunt van het seizoen’ alvast achter haar naam kunnen schrijven. Met een 1-0 voorsprong gingen we rusten.

De tweede helft was het taak meer controle te krijgen over de wedstrijd en de 1-0 voorsprong verder uit te bouwen, zonder daarbij de nodige risico’s te nemen. We begonnen enigszins rommelig, maar we kregen de wedstrijd steeds iets meer onder controle. Ellen, direct na rust ingevallen, blies direct extra leven in de wedstrijd door met een paar fraaie loopacties een aantal keren de achterlijn te halen. Hieruit ontstonden wat kansen, waarvan één hele grote, maar helaas kwam haar voorzet niet bij één van onze spitsen terecht. Niet veel later was het niet Ellen die de voorzet gaf, maar zelf een doelpunt achter haar naam mocht schrijven. Een aanval uit het boekje. Van achteruit werd het middenveld ingespeeld. Merel gaf daarbij de bal breed op Marijke die met een steekpass Judith weg wist te sturen. Juud legde de bal op ‘maat’ (leuke woordspeling ) voor en Ellen schoof de bal tegendraads links onderin de hoek. 2-0! Vervolgens kregen we nog een aantal kansen, waaronder Laura die alleen voor de keepster werd gezet door Judith, maar haar geplaatste schot miste kracht. Ook Judith werd nog

met een mooie pass van Bente alleen voor de keepster gezet, maar ook deze belande niet tussen de palen. Uiteindelijk werd rond de 75e minuut de wedstrijd op slot gegooid doordat een corner werd binnengekopt door Marijke: 3-0.

Toch leek het nog even spannend te worden doordat niet lang daarna de Weide met wat geluk de 3-1 wist te scoren. Een aanval die begon aan onze kant werd onderschept op het middenveld en met een afstandsschot werd Lot geklopt. De Weide wist daarna nog een vrije trap te versieren, maar dit schot belandde op de lat. Eindstand 3-1.

Opstelling: Lot, Ilse (Sanne), Bente, Vera, Steffie (Nikki), Nina, Merel, Marijke, Emma (Ellen), Judith, Sandra (Laura)

Doelpunten: Judith, Ellen, Marijke

Vrouw van de wedstrijd: Merel