Voetbalschool,..Tevreden,..Doeslief!?

april 1, 2019

Nederland is een tevreden land schreven de kranten, Doeslief is de nieuwe Sire campagne.

Moest ik aan denken toen zaterdagmorgen 5.15 uur de vogels een mooie nieuwe dag aankondigden.
Pluk de dag dacht ik en besloot een flinke ochtendwandeling te maken. Een mooie wandeling naast het vrolijke gefluit van de vele vogels , reeën en zelfs een vos gezien!

Beloofd een prachtige dag te worden ik besluit op tijd naar het AZSV-terrein te gaan.
Door het dorp fietsend kom ik Eva samen met papa en broertje tegen, mama is een weekendje weg.
Ze gaan snoepjes kopen want mama komt gisteren thuis,…!?”

Naar de gezellige kantine lopend zie ik dat de 200 zonnepanelen zijn geplaatst, een flinke klus die mede door veel vrijwilligers uit “de olde schole” gefikst is. Crew-lid Gerrit heeft ook zijn steentje bijgedragen. Twee dagen pokkelen,..klus geklaard! Chapeau!!

Omdat het hoofdveld vrij was kon ik tijdig beginnen met het uitzetten van de velden. Commentaar van de mannen was dit keer, “meetlat gebruikt Wilma?”

Thomas, de 2.05 Lensink had afgemeld maar was er toch! Dit leidde tot gekibbel onder de 4.00 meter Lensink. 2.00 oom vond zijn neef maar een grapjas door zich eerst af te melden en er dan toch te zijn. Tevreden met zichzelf hoorde ik 2.00 meter oom Lensink beweren dat alleen hij toch écht de enige leukste Lensink is”!!”

Met het mooie weer komt er ook meer publiek om de superspannende wedstrijden te kijken.
Elke week weer een spektakel, winnen of verliezen maakt niet zo heel veel uit, als het maar een klein verschil in doelpunten is. Dit lukt niet altijd, soms moeten we elkaar gewoon een handje helpen door een keer met een ander team mee te spelen.

Naast het plezier zie je ook de meest onmogelijkste acties en doelpunten bij de voetbalschool.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat, en zo ging het ook!

Na afloop van de wedstrijden zien we de deelnemers met opgewekte zonne-energieke gezichtjes samen met hun gezin vertrekken.

Thuisgekomen wacht mij een heerlijke middag, lekker met een boek in de zon en even de dag overdenken….Tevreden en Doeslief??

Ja,…tenminste wel op ’t Villekamp waar we het met ons allen fiksen!!