Voetbalschool,…Boksers!

september 21, 2020

Nu en dan heb ik een logeetje.
Het is een pittige dame met een eigen willetje en heeft wonderlijk rare fratsen.
Fascinerend hoe zij zich in haar enthousiasme in vreemde enigszins houterige houdingen kan buigen.
Ziet er onhandig uit en is het meest onnozele wezen dat er rondloopt!
Er was een tijd dat ik me opgelaten voelde als ik met haar over straat moest,…
Maar ik ben helemaal om, de schaamte voorbij loop ik met haar rond en heb dikke schik als ze de volgepakte kruiwagen met tuinafval weer leeghaalt. Dan naar me opkijkt en met een grote grijns dolle capriolen uithaalt. Geweldig beest!! Ben dol op haar, het is een Boxer!

Moest zaterdag aan haar denken toen ik een paar keer moest ingrijpen bij kleine opstootjes tijdens en voor de wedstrijden. Het geval wil dat we een aantal pittige dametjes hebben mogen verwelkomen. Deze dames moeten tegen de jongens opboksen en dit lijdt dan weer tot gekibbel en gepraggel. Door in te grijpen blijft het bij duw en trekwerk een écht ringgevecht wordt voorkomen.

Geweldig te zien dat buiten de ring de gemoederen gemoedelijk, enthousiast en behulpzaam zijn, op een positieve manier aangemoedigd worden maakt dat we beter worden. Samen zijn we de voetbalschool. Oordelen doen we niet, elkaar leren kennen en proberen te begrijpen, iedereen mag zijn eigenaardigheden en fratsen hebben. Leer elkaar kennen, het is niet altijd zoals het lijkt!

Blijf je verwonderen en blijf vooral jezelf,…durf een boxer te zijn!

Woensdag willen we de tenues uitdelen,…ben je er niet krijg je het zaterdag!
(Kan zijn dat we later toch iets moeten schuiven als een team te sterk of te zwak blijkt te zijn, leg uw kind dit uit!, Ook een ander team helpen hoort er bij,…dus een dagje in een ander team meedoen kan ook gebeuren)

Veel plezier alvast in de najaar competitie van 2020!