VIOD JO13-1 – AZSV JO13-1 3 – 0

november 29, 2019

Zo’n wedstrijd zit er altijd tussen

Na de heroïsche overwinning op OBW heeft de JO13-1 het kampioenschap zoals dat zo mooi heet, volledig in eigen hand. Anders gezegd: niet meer afhankelijk van misstappen van de directe concurrenten. Dan moet je natuurlijk wel zelf je wedstrijden blijven winnen, dat is logisch…

Maar wedstrijden winnen is niet altijd maar zo even logisch. Elke tegenstander – mag je vanuit gaan – gaat er elke wedstrijd weer voor.

Zo ook VIOD. Een keurige middenmoter met een paar uitstekende uitslagen. En die komen dan ook goed voor de dag. Onze jongens niet zo. Het loopt niet, er lijkt geen vertrouwen, en verkrampt voetbal is het vervolg. Moet wel gezegd worden dat we Levi en Mika missen, dus er moet geschoven worden. Sem vormt samen met de weer teruggekeerde Jelle de CV plekken. Joeri en Lasse op de backposities. Guus en Timo zijn aangesloten vanuit de JO12-1 en hebben al een wedstrijd achter de rug. Guus begint op het middenveld en doet dat prima. Het middenveld bestaat verder uit Yvi en Leroy.  Voorin start Raymond met Ivar in de spits, Jasper op links en Keanu op rechts.

Keanu, die in de eerste helft de gevaarlijkste man is, komt er aan de rechterkant een aantal keer nog wel goed voorbij, maar weet òf geen medespelers te vinden, òf die kunnen de kansen niet verzilveren. VIOD wel, die weet vervolgens gedurende de eerste helft drie keer te scoren, waarvan twee keer door gebruik te maken van misverstanden achterin.

De tweede helft is wel beter. Raymond heeft Ivar centraal achterin er bij gezet en die speelt daar de tweede helft wel goed. Er komt geen Doetinchemmer meer doorheen. AZSV krijgt nog wel wat kansen via vooral Keanu, maar de bal wil er – in tegenstelling tot ALLE andere wedstrijden tot nu toe – dit keer niet in.

VIOD is na de wedstrijd erg positief over het veldspel van AZSV en dat is toch leuk om te horen.

Volgende week de kraker tegen de nr 1 FC Zutphen. En daarom, om weer op de eerste alinea terug te komen, heeft AZSV JO13-1 het nog steeds in eigen hand!

(aangezien dit verslag aan de rijkelijk late kant is, weten we ondertussen helaas beter :-()