Verdiende overwinning in derby voor vrouwen 1 

mei 8, 2022

Het beloofde een mooie voetbalmiddag te worden. De derby tegen DZC’68 stond op het programma, het zonnetje scheen en de vrouwen van AZSV waren gretig om de 3 punten mee naar Aalten te nemen. Waar we eerder dit seizoen de punten aan DZC’68 moesten geven doordat zij toen wél de felheid hadden die je verwacht en nodig hebt in een derby was het vandaag AZSV die fel en scherp aan de wedstrijd begon. 

Na een kwartier spelen, waar het op en neer ging, sloeg het weer flink om en is de wedstrijd stilgelegd door de scheidsrechter. Onweer zorgde ervoor dat iedereen terug de kleedkamer in moest. Na een minuut of 10 werd de wedstrijd weer hervat en was het opnieuw AZSV die gretig en met de juiste felheid voor de 2e keer de kleedkamer uit kwam. De eerste helft was een helft met veel scherpe maar eerlijke duels en kleine kansen over en weer. Toch merkte je, ondanks het uitblijven van echt grote kansen, dat AZSV de openingstreffer wilde forceren. De vrouwen van AZSV gingen met een goed gevoel de rust in en merkten dat 3 punten binnen handbereik lagen. 

Met dezelfde gretigheid ging AZSV de 2e helft in en het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 werd gescoord. Het was Nina die met een bekeken afstandschot de keeper van DZC’68 verraste. Vanaf dat moment was het DZC’68 die duidelijk gefrustreerd en lam geslagen leek waardoor AZSV vooruit kon blijven voetballen. Dit resulteerde in een aantal grote en kleinere kansen van o.a. Ellen en Kim. Helaas troffen zij geen doel en was het DZC’68 die een eind offensief inzette. Mede dankzij een paar uitstekende reddingen van keeper Lot en een aantal minuten ‘pompen of verzuipen’ voetbal waren het de vrouwen van AZSV die met de handen in de lucht stonden bij het laatste fluitsignaal. Een mooie wedstrijd en een mooi resultaat voor AZSV!

Opstelling: Lot, Merel, Bente, Marijke, Ilse (Lotte), Nina, Vera, Kim, Zora (Anne), Emma, Ellen