Uitmuntende grensrechter ziet 17 goals…

oktober 30, 2021

Zaterdag 30 oktober 2021. Een bijzondere dag.. Een dag die niet nooit meer terug zal komen…

Op het programma voor JO15-1 stond vandaag een oefenwedstrijd tegen Longa’30 op het programma… Inderdaad… Stond…. Vrijdagmiddag kwam het telefoontje dat Longa’30 niet genoeg spelers op de been kon krijgen. Of zou er toch een vorm van angst bij Longa’30 aanwezig zijn geweest??
We zullen het nooit weten. In sneltreinvaart werd door Stephan een vervangende wedstrijd geregeld. Het werd Be Quick uit Zutphen. En we mochten bij hun op bezoek komen. Het was een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd werd. Wij waren vele malen sterker. En met veel gemak liepen we uit naar een 11-0 overwinning. Er werd weer erg goed door onze mannen gespeeld. De ene aanval nog mooier als de andere.. Kearl… Mooi um te zeene… Elke week denken we weer dat het spel niet beter kan, maar elke week bewijzen de mannen van AZSV JO15-1 het tegendeel. Waarvoor een diepe buiging. Jullie zijn echt supergoed bezig!!
Onze vaste grensrechter was helaas verhinderd in verband met een afgelaste wedstrijd.. Dus ondergetekende was de aangewezen persoon om even 70 minuten te vlaggen. En dat ging van een leien dakje.. De complimenten van de tegenstander vlogen over het veld. Ook hij zag dat we een geweldig team hebben bij AZSV JO15-1.

Na de wedstrijd moesten de mannen snel douchen.. Want ondergetekende werd om 14.00 uur weer bij AZSV verwacht voor de wedstrijd van AZSV JO17-2. De gebruikelijke grensrechter had een wereldprestatie geleverd door de Marathon van Rotterdam even vlotjes te lopen. Maar even een wedstrijdje vlaggen was in het herstel nog even teveel. Ondergetekende won de prijsvraag die door de leiders van AZSVJO17-2 was uitgeschreven. En hij mocht nog een keer de vlag ter hand nemen. En achteraf deed hij dat zeer verdienstelijk, althans dat hoorde ik. Voor AZSV JO17-2 stond een avondwedstrijd op het programma. 15.15 uur aftrappen bij RKZVC in Zieuwent. Ik begreep, toen we daar waren, wel waarom de wedstrijd zo laat gespeeld werd.. er was namelijk niets te doen op Sportpark “De Greune Weide”..

De tegenstander was RKZVC JO17-1. Voor de wedstrijd ook niet echt een hoogvlieger op de stand. Het zou dus een mooie wedstrijd kunnen worden. In de eerste helft golfde het spel op en neer. Er werd niet gescoord, maar AZSV had wel het betere van het spel. Het een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht voor een heerlijk bekertje ranja.
De eerste minuut na rust was een bijzondere. Na 60 tellen stond er een 1-1 stand op het bord. Ik denk dat er nog mensen bezig waren om het laatste slokje koffie, die overigens heerlijk was, uit hun bekertje te drinken en niet eens meekregen dat er al 2 keer gescoord was.
Na 80 minuten stond er een 3-3 stand op het bord. AZSV mocht hier blij mee zijn, maar gevoelsmatig hebben ze zichzelf te kort gedaan.

Komende woensdag spelen we met AZSV JO15-1 een wedstrijd om de Achterhoek Cup. Verrassend genoeg ook in Zieuwent. Benieuwd wie de leidsman zal zijn, want die van vandaag zal ook een paar dagen rust nodig hebben. André en Hans, wat een leuk team hebben jullie staan. het was mooi om daar vandaag deel van uit te mogen maken. Ik ga er stiekem van uit dat ik de uitnodiging voor de BBQ aan het eind van het seizoen wel in de bus aan zal treffen, na deze geweldige vlaginvalbeurt…

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1