Trainerspilot ‘Alle jeugdtrainers in de basis’ voor beginnende trainers.

november 11, 2020

AZSV is door de KNVB geselecteerd om mee te doen aan een trainerspilot die speciaal gericht is op de beginnende trainer bij de jeugd, tot en met O19. AZSV is één van de 36 geselecteerde clubs voor deze pilot. Het winterseizoen zal voor de deelnemende beginnende AZSV trainers in het teken staan van inspirerende modules en een afsluitende praktijkavond.Bestuurslid Voetbalzaken Gerben Houwers zegt: “We zijn trots dat AZSV door de KNVB is geselecteerd voor deze pilot. Het is een positieve impuls, we blijven fijn bezig, proberen onze beginnende trainers zich te laten ontwikkelen, dat ze inspiratie opdoen. Wij mogen de pilot ‘Alle jeugdtrainers in de basis’ aanbieden. Deelname is gratis.” Rhodie en Rick hebben een eerste, online, bijeenkomst van de KNVB gehad en waren beide enthousiast. Het programma ziet er interessant en leerzaam uit.

“De pilot bestaat uit drie bijeenkomsten, twee e-learning opdrachten en de praktijkavond, die wordt gehouden op vrijdag 22 januari, staat onder leiding van een KNVB docent die handige tips & tricks aanbiedt”, vertelt Rhodie. De deelnemende beginnende trainers worden geregistreerd in Sportlink waar een dashboard wordt aangemaakt met trainingsvormen en inspirerende artikelen. Via een chatfunctie kan contact worden gelegd met een KNVB coach.

Waarom heeft de KNVB voor AZSV gekozen? Peter van Amstel, woordvoerder van de voetbalbond legt uit: “Wij zijn blij met de vele mooie verenigingen in dit gebied, maar moesten een keuze maken aan wie we deze pilot gingen aanbieden. Wij hebben voor AZSV gekozen omdat de vereniging altijd een grote betrokkenheid laat zien binnen het (jeugd-)voetbal door o.a. haar aanwezigheid bij KNVB-bijeenkomsten en deelname aan activiteiten. Ook is AZSV actief in het stimuleren van verenigingen in haar omgeving in diverse nieuwe ontwikkelingen binnen het voetbal. Ook is de grootte van de vereniging in de organisatiegraad meegenomen.”