Voetbalschool,…toernooi-toppers!

december 31, 2018

Net uit de voetbalschool en als JO8 team meedoen aan het Norbert Kuyper toernooi!! Knap gedaan en zo te lezen een leuke dag gehad!

Met de JO8-2 naar Beltrum voor het Norbert Kuyper zaalvoetbal toernooi.
Na de Kerstdiners en nog voor de oliebollen is het tijd voor de traditionele Norbert Kuyper zaalvoetbal toernooi die dit jaar voor de 43ste keer georganiseerd wordt.
Een kleine 30 jaar geleden stond ik zelf met sportschoenen zonder zwarte zolen in de hal om de rood-witte kleuren van AZSV te verdedigen en vandaag is het de beurt aan onze Jort die net de voetbal school is ontgroeit en nu samen met Isa, Suze, Alexander, Gerko en Levi in de grote sporthal hun eerste echte wedstrijden mogen spelen, best wel spannend.
Ochtends vroeg om 8.30 op de parkeerplaats bij AZSV verzamelen en toen vertrokken met een hele stoet naar Beltrum. Sommigen hadden zelfs al gedroomd over het toernooi, zo veel zin hebben ze, dat moet goed komen.
Eenmaal in de kleedkamer snel het AZSV-tenue aantrekken, Jort trekt het keepers shirt aan en echte keepershandschoenen, in de zaal kunnen we nog even kijken naar de andere wedstrijden.
Oei, het veld is wel heel groot….. en sommige tegenstanders zijn toch ook best heel groot. Ik kan nog snel uitleggen dat als de bal over de zwarte lijn gaat het dan uit is en oja als we een doelpunt tegen krijgen moeten we eerst weer in het midden aftrappen, alles is nieuw.

Met veel enthousiasme wordt de eerste wedstrijd tegen Erix JO9-1 begonnen. Phff, wat schieten die andere jongens hard, wat we ook proberen 2 tegen doelpunten zijn niet te voorkomen en doordat Jort een paar mooie reddingen heeft blijft het bij 0-2 en zelf komen we toch ook een paar keer bij de andere keeper in de buurt, heel knap gespeeld. Even bijkomen, snel drinken en dan de volgende wedstrijd tegen KSV, maar deze telt in de poulestand niet mee, de uitleg laten we, voor dit verhaal, maar achterwege. Nu met Alexander in het doel vinden Isa, Suze, Levi Gerko en Jort elkaar steeds vaker en krijgen we ook echte kansen om een doelpunt te maken, dit lukt in deze wedstrijd nog niet. In de laatste wedstrijd moeten we tegen VIOS JO9-1. Ondertussen komt er steeds meer support langs de kant kijken en aanmoedigen. Dit keer mag Isa de keepershandschoenen aantrekken en stroppen de jongens en meiden nog een keer hun mouwen op om nog één keer te knallen. Snel krijgen we een doelpunt tegen, maar we laten ons niet van de wijs brengen en de ene na de ander aanval van AZSV komt en zorgt voor een verdiend doelpunt van Gerko, Yesssss toch nog gescoord. Nu nog een paar minuten de boel achterin dichtgooien en pakken we ons puntje mee. Door dit gelijke spel moeten we ook penalty’s nemen tegen VIOS om te bepalen wie de troostfinale mag spelen. Gerko wil heel graag keepen, jammer genoeg schieten wij de ballen nog niet zo hard als de jongens van VIOS en verliezen de penalty serie.

Maar met opgeheven hoofd en onder een luid applaus verlaten de meiden en jongens de zaal en hebben we nu eigenlijk al zin in het nieuwe seizoen om samen met Luuk en Luc lekker te voetballen buiten op het grote veld.
wordt dus snel vervolgt…. we hebben er zin in.

Voor nu een goede jaarwisseling gewenst en een gezond 2019
groet Maarten Rots