Tjiko Wolberink nieuwe keeperstrainer AZSV

mei 25, 2021

Tjiko Wolberink wordt komend seizoen de nieuwe keeperstrainer bij AZSV. De 43-jarige Grollenaar volgt daarmee Erik Jurjus op, die na dertien seizoenen besloten heeft om te stoppen.

Tjiko Wolberink speelde in de jeugd bij sv Grol, maar moest door een knieblessure al vroeg stoppen met keepen. Hij begon bij diezelfde jeugd van Grol als keeperstrainer, ging vervolgens een seizoen naar Re√ľnie in Borculo om daar de selectiekeepers te trainen, maar keerde daarna weer terug op het Grolse nest als trainer van de keepers van de selectie en hoogste jeugd.
Verder is hij als trainer actief bij de keepersuniversity Michel Veurink (keeperstrainer FC Twente / Heracles Academie) waar ook oud-AZSV doelman Ewald Jansen keeperstrainer is. Tevens is Tjiko Wolberink coördinator van de keepers bij de Twentsche Voetbalschool. Ook is hij keepersscout voor FC Twente/Heracles Academie in de regio Gelderland Oost.

Na vijf seizoenen de selectiekeepers van Grol getraind te hebben heeft Tjiko Wolberink de keuze voor AZSV gemaakt. ,,Het is voor mij de combinatie van de sportieve uitdaging en de ambitie om op een iets hoger niveau actief te zijn”, geeft de uitvoerder bij een bouwbedrijf als redenen aan om de stap richting AZSV te maken.