Stemmen op Sealing Valley!

november 6, 2020

Tekst en foto: Karin Stronks

https://forum.gelderland.nl/gprk2020/genomineerden+gprk+2020/default.aspx

Sealing Valley, het prestigieuze project van meneer Beele, is door de gemeente Aalten genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Het complex, dat tegenover het station in Aalten is gerealiseerd, is de nalatenschap van meneer Beele. Kwalitatief hoogstaand, vol van symboliek. Het metselwerk vertoont alle kleuren van vuur, vooral in de zon. Binnen zijn vele tinten blauw toegepast die water suggereren. Vuur en water spelen een belangrijke rol bij Sealing Valley, in dit complex worden de nieuwste afdichtingen tegen vuur, water, gas en corrosie ontwikkeld, getest en geproduceerd.

Sealing Valley  is bedoeld om de kennis van meneer Beele door te geven. Meneer Beele zegt: “We hebben iets in Aalten gerealiseerd dat er nog niet was maar dat er volgens ons wel moest komen. Een complex waar alle zaken samen zullen komen die te maken hebben met het tegenhouden van brand, water, gas en corrosie. Om producten te ontwikkelen die bestand zijn tegen aardbevingen, trillingen en die aantoonbaar niet gevoelig zijn voor veroudering.  Het is de missie van Sealing Valley om de wereld veiliger te maken. We hebben al veel bereikt maar het kan nog beter. En dat doen we vanuit Aalten, we zetten hiermee Aalten op de wereldkaart!”

Naast de gebouwen en de fabriekshallen wordt een natuurpark en voedselbos aangelegd, waar in de toekomst niet alleen mensen die werken of studeren bij Sealing Valley van kunnen genieten maar waar ook de Aaltense gemeenschap welkom is. In het park komt onder andere een prachtig ‘Colosseum’ waar men kan relaxen maar waar ook les gegeven kan worden. Er komen drachtplanten zoals braam, kruisbes en rode bes en vruchtdragende bomen, onder andere walnoot, appel en pruim. Overal zullen wandelpaden het park verrijken, glad gemaaid of verhard.

Beele is een grote sponsor van de AZSV jeugd, om iets terug te doen zou het fantastisch zijn als AZSV leden en betrokkenen massaal op Sealing Valley gaan stemmen! Dat kan tot 14 december via bovenstaande link.