Van stal tot meatbal

februari 1, 2018

Vrouwenvoetbal is binnen AZSV al lange tijd niet meer weg te denken. In heel Nederland gaan er tegenwoordig vrouwen een paar keer per week op uit om samen met hun team een balletje te trappen. Zo zijn ook de meiden onder de 19 van AZSV regelmatig op de velden te vinden. Op een kilometer afstand hoor je de meiden nog schaterlachen en kletsen. Als trainer overweeg je dan soms om oordopjes aan te schaffen. Maar ach ja, vrouwleu he. Dit neemt niet weg dat de meiden ontzettend fanatiek zijn. In de wedstrijden wordt volledige inzet getoond. De meiden laten de tegenstander altijd een poepie ruiken. Maar een lolletje op zijn tijd moet kunnen, toch?

Zo zijn de meiden niet alleen fanatiek met het voetballen, ook zijn ze erg persoonlijk betrokken bij elkaar. Laatst was er bij familie Langeler op de Haart een drielingkalf geboren. Dit komt natuurlijk niet dagelijks voor, dus de meiden wilde deze drie engeltjes graag aanschouwen. Je kunt je voorstellen dat zo’n drieling aan kalveren een hoop werk met zich meebrengt. De familie Langeler kon daarom wel wat extra handen gebruiken. Het team was zeker niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en de boer eens te helpen. Cor Hinkamp kwam op het idee om de hardwerkende meiden op de gevoelige plaat vast te leggen. Bezweet, vermoeid en voldaan kwamen de meiden aan het eind van de middag uit de stal.

In Person had al langere tijd in de gaten dat de meiden van MO19 niet bang zijn om hun handen vies te maken. Vandaar dat zij het team de aankomende vier jaar met trots willen sponsoren. De meiden hebben een mooi shirt met opdruk en een trainingspak gekregen. Ze zien er dus weer blits uit. AZSV MO19 is een enthousiaste, jonge ambitieuze en representatieve groep, iets wat uitstekend bij In Person past. In Person is een allround uitzendbureau dat tijdelijke vacatures aanbiedt aan jongeren voor bijvoorbeeld in de schoolvakanties. Maar ook als je langdurig vast werk met eventueel een vakgerichte opleiding zoekt, kan In Person je dat bieden. Iedereen heeft de mogelijkheid om er gerust eens naar binnen te lopen!

Toch heeft het kalverenverhaal een wat tragischer eind. Zo zal een van de beestjes, een stierenkalf, een niet al te lang pad op de levensweg gaan bewandelen. De kans dat hij veel melk zal geven is namelijk uiterst gering en het kalfje zal dus over een niet al te lange tijd bij het slachthuis aangeboden worden. Vervolgens zal de huid van het beestje mogelijk verder gaan als jas of tas. Hoe dat in zijn werk gaat hebben de meiden bekeken bij Rompa Tanneries (voorheen 135 jaar Hulshof) in Lichtenvoorde. In deze leerlooierij, één van de laatste twee in Nederland, worden dagelijks 1200 ruwe huiden van stier, koe of kalf stap voor stap omgetoverd tot een prachtig stukje leer. De meiden kunnen jullie nu alles vertellen over Indian buffel, Old Saddle, Karachi, krokodillen en slangenleer. Een hoog educatieve dag, en dat zelfs op zaterdag. Terwijl de MO19-meiden hun handen uit de mouwen staken op de Haart en vervolgens de huiden aanschouwden in

Lichtenvoorde, hadden de slager en de kok de tijd gehad om een lekkere kalfsburger klaar te maken. De meiden hebben van de dag, maar ook zeker van de kalfsburger genoten. Je moet tenslotte natuurlijk wel weten hoe zo’n kalfje smaakt…

Arno en Willem


Geef een reactie