Sproei installatie gerealiseerd voor hoofdveld AZSV.

juli 6, 2020

Foto en tekst: Karin Stronks

Vrijwilligers hebben samen met Wilbert Hoftijzer van Hoftijzer Infra en Wildkamp Aalten een nieuwe sproei installatie gerealiseerd. De firma Wildkamp gaf advies aan AZSV over het aanleggen van deze voorziening en leverden de materialen. De vrijwilligers hebben zelf de installatie aangelegd, een hele klus.

De installatie is onder de grond gesitueerd, als de installatie wordt aangezet is binnen 24 uur het hele hoofdveld besproeid. Jan Jansen, een van de vrijwilligers, zegt: “We halen het water van onder veld vijf en zes vandaan, daar zit geen ijzer in het water. Door leidingen die onder de kleedkamers en onder de beek door zijn aangelegd wordt het water naar het hoofdveld gepompt.”

Bestuurslid Wim van de Put is blij met de nieuwe voorziening. Hij legt uit: “We hebben het al vaker besproken tijdens bestuursvergaderingen. Toen de lockdown werd afgekondigd hadden we iets van; we moeten het nu gaan doen. Anders hebben we er nooit genoeg tijd voor. Ja je kunt zeggen dat de lockdown toch ergens goed voor is geweest!”

Met de inzet van een aantal vrijwilligers werd de sproei installatie aangelegd, Wilbert Hoftijzer groef de sleuven in het hoofdveld waardoor er bijna geen schade is ontstaan. Jan Janssen: “Er zijn vier rijen van zes sproeiers ingegraven. Als we de installatie aanzetten komen de sproei-elementen zo’n tien centimeter boven het veld uit en sproeit elke rij vier uur lang. Zo wordt het hele hoofdveld afgewerkt. Nu kun je nog zien waar de sleuven zijn gegraven, over een tijdje zie je daar niets meer van. AZSV-fotograaf Cor Hinkamp heeft foto’s gemaakt zodat we precies weten waar de leidingen zijn gelegd.” Voorzitter Patrick Frenken geeft aan: “Zonder de financiële steun van de supportersvereniging van AZSV was deze voorziening niet  mogelijk. We zijn heel dankbaar dat zij hieraan hebben bijgedragen.”