Seizoen AZSV JO15-1 eindigt in mineur

juni 26, 2021

Vol goede moed verzamelden wij ons vanmorgen bij AZSV. Het was onze laatste wedstrijd met dit team. We moesten tegen FC Trias JO15-1. Een team dat uitkomt in de 6e Divisie, dus een klasse hoger als wij, dus er zou wel iets van ons verwacht worden.

De laatste wedstrijdbespreking van het seizoen was een feit. De puntjes nog even op de “i”.. En dan als een speer naar Winterswijk.. Nou ja Winterswijk… Het leek wel in Duitsland, maar wat een ontzettend mooi complex heeft FC Trias..

We zouden onze wedstrijd spelen op Veld 1, dus tussen de planken en bij de tribune.. Een mooi eind van dit seizoen. Wij moesten onze warming-up op Veld 2 doen, want er werd nog gespeeld op veld 1. FC Trias JO15-6G speelde tegen HSC’21/Buurse JO15-4G… Gewoon omdat het een “regio”cup betreft (Winterswijk-Haaksbergen 😉 ).. Heb even staan kijken, en het viel me meteen op dat het een leuke gelijk opgaande pot was die werd gewonnen door HSC’21/Buurse.. Dit ter info..

Maar nu naar onze wedstrijd… De scheidsrechter riep ons team bij elkaar voor de pascontrole. Toen bleek al dat het een bijzondere middag zou worden. Of AZSV van deze man onder de indruk was, zal altijd een vraag blijven.. Maar wat begonnen wij zwak aan de wedstrijd. En FC Trias kwam volkomen terecht op een 1-0 voorsprong. Bij de ingelaste drinkpauze werd er door de leidsman even vakkundig vastgehouden aan de regels van de FIFA. Schitterend..
Na de drinkpauze werd de eerste speler met geel voor 10 minuten van het veld gezonden. Voor ons de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. En dat deden we net voor rust, 1-1.

In de rust hebben we de mannen zelf maar even laten bedenken wat zij vonden van de eerste helft en wat er beter zou kunnen. En we kwamen op 1-2, het was zeer duidelijk buitenspel hoorden we achteraf. De grensrechter van FC Trias gaf er de brui aan, en ik kan dat ergens ook wel snappen. We werden iets sterker. Sommige supporters verlieten bij onze 1-2 het sportpark, niet wetende wat er nog zou komen… In de eerste aanval na de aftrap wist FC Trias de 2-2 te maken. Het spel golfde op en neer.

Wij hadden het geluk dat we de 2-3 in de touwen schoten.. De irritatie bij FC Trias liep helaas te hoog op. Iets wat oversloeg op de spelers. Helaas had de leidsman hier geen begrip voor. En zond weer een speler van Trias met geel voor 10 minuten van het veld. Dit was voor het hele team het teken om van het veld af te lopen en niet meer terug te keren. Wij konden niet anders dan volgen en de douche op te zoeken. Al met al een triest resultaat van wat een dag van het “afscheid” had moeten worden. En iets dat eigenlijk niet nodig zou moeten zijn in het jeugdvoetbal.. Een opmerking van een van onze ouders, waar ik me volmondig bij aan wil sluiten.

Stephan sloot op het veld af met een hele mooie speech voor het team. Ik heb me bij zijn woorden aangesloten. Iets wat ik tijdens onze laatste bijeenkomst nog even recht wil zetten. Ik wil de mannen nu al bedanken voor het geweldige seizoen. Wat een ontzettend leuke groep zijn jullie. En wat een potentie zit er in.

Ik wens jullie dan ook heel veel voetbalplezier in jullie verdere sportieve loopbaan. En we gaan het seizoen binnenkort op een leuke manier afsluiten..

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1