Van de emiraten naar AZSV; Remco van Leeuwen

december 4, 2018


Dit seizoen is de 29 jarige Lichtenvoordenaar Remco van Leeuwen bij AZSV gestart bij als techniektrainer bij de onderbouw JO10 t/m JO8 en als hoofdtrainer bij de AZSV voetbalschool.

Al in zijn tienerjaren besloot Remco vol voor het trainersvak te gaan, nadat hij tot de conclusie kwam dat een carrière als profvoetballer niet ging lukken. Hij trainde eerder onder andere jeugdteams van FC Utrecht en Vitesse en behaalde het TC I trainersdiploma. De voorbije twee jaar trainde Remco in de jeugdopleiding van Al-Wahda FC. in de Verenigde Arabische Emiraten, een club in eigendom van een sjeik waar nu o.m. oud PSV’er Balasz Dzsudzsák speelt. Remco kwam er terecht nadat hij werd gepolst door een oud-docent Hij ging het avontuur aan en heeft geen moment spijt gehad van die stap. ‘Het leven is er relaxt, het weer altijd lekker, het strand dichtbij en je kunt lekker uit eten. Maar uiteindelijk waren de dagen toch vooral gevuld met voetbal’.
Met name omdat de vriendin van Remco graag terug wilde naar de Achterhoek om in Nederland een baan te vinden, besloot Remco ook terug te gaan.
Na zijn terugkomst in Lichtenvoorde is Remco nu actief als jeugdtrainer bij een aantal clubs, waaronder dus op de woensdagmiddag van 15.00 u tot 18.00 u bij AZSV. Daarnaast wil hij nog weer zijn privé voetbalschool opstarten en voetbalt hij in het eerste elftal van RKZVC.
Remco over zijn kennismaking met AZSV tot dusver.
‘Sinds september ben ik bezig bij AZSV en daarbij wil ik direct even aangeven dat ik het naar mijn zin heb op de woensdagmiddag bij de groepen die ik train, er is een fijne sfeer om in te werken met zeer prettige mensen!
De reden waarom ik ooit begonnen ben als trainer is op dit moment nog steeds hetzelfde, namelijk het ontwikkelen van kinderen in hun voetbal vaardigheden! Daarbij ben ik van mening dat alles daarin wel goed georganiseerd en voorbereid moet worden zodat kinderen op elke leeftijd en niveau zichzelf optimaal kunnen verbeteren. Hierin ligt de nadruk tijdens de trainingen veel op technische vaardigheden (baas worden over de bal) in allerlei verschillende situaties en niveaus. Dit gecombineerd met veel plezier en dan is elk kind in staat om steeds beter te worden op zijn/ haar eigen niveau!
Op dit moment kijk ik met een goed gevoel terug op de eerste periode bij zowel de voetbalschool (kennis maken met voetbal) als de techniektrainingen en denk ik dat de eerste stap gezet is…’.

Remco van Leeuwen