Quick 20 JO12-1 – AZSV JO12-1

december 16, 2018

Voor alweer de een na laatste wedstrijd trekken we met de JO12-karavaan richting Oldenzaal om de terugwedstrijd tegen de JO12-1 van Quick ’20 te spelen. Thuis werd er met 2 – 7 verloren in een wedstrijd met twee gezichten. Een lang gezicht van Quick 20 en een (te) kort gezicht van de rooien… In een pittige opleving na de rust werd het van 0 – 3 ineens 2 – 3 en leek het weer te kunnen. Quick pakte het daarna echter weer over en werd het nog 2 – 7.

Deze wedstrijd dan. Als onze jongens door de catacomben van het Quick complex het veld betreden (… oke, eigenlijk was het gewoon een donkere tunnel onder de weg door naar veld 6 …) en de pot start, begint het eigenlijk best goed. AZSV start fel en drukt Quick naar achteren. Vanaf de flanken spelen Floris op links en Jasper op rechts. Yvi in het midden en Mika en Toby vormen de voorhoede. Ivar op links en Lasse rechts vormen het verdedigingsblok. En Max tenslotte onze trouwe sluitpost. U mist een naam. Jelle blesseert zich tijdens de warming up en kan helaas de hele wedstrijd niet meedoen. Hopelijk kun je zaterdag weer gewoon meedoen Jelle!

Maar zoals gezegd, het begint goed. Yvi en Mika combineren zich er door een Mika krijgt al gauw een eerste kans. Er volgen nog wat kleine kansjes maar de keeper (die eigenlijk continu vóór de lijn staat, omdat ie anders met zijn hoofd de lat raakt) staat steeds op de goeie plek. En ja, dan valt ie aan de andere kant. Quick combineert er zich een paar keer snel door heen of straft kleine foutjes keihard af. En voor we het weten staat het ineens 0 – 3. Jammer en zoals zo vaak vragen we ons af of het wel echt nodig was…

Het tweede kwart gaat het – ondanks weer een goed begin – bijna hetzelfde en is het met de koffie en thee 0 – 6…

En vanwege de lekker warme koffie, de gezellige kantine, de pittige tocht door de tunnel en misschien ook wel het verloop van de eerste helft zijn we net te laat voor de 1 – 6! Een aanval over 8(!) schijven – alle spelers zijn er bij betrokken (ook Jelle met verbale steun vanaf de kant) – wordt door Mika op weergaloze wijze in de kruising van de goal gejaagd!!

Goed… het kan gewoon ook een intikkertje zijn geweest na een fout van een zwart witte verdediger, maar ik vraag het niet na. Ik hou het op de variant hierboven.

En zoals ook in de vorige pot tegen deze Oldenzalers, AZSV wordt er ineens veel beter van en Quick wordt onzeker en rommelig. Er komen corners die door Jasper allemaal met een fraaie boog in de ‘5 meter’ worden gegooid. En bij de tweede of derde gaat ie er in. Opnieuw Mika, nu met de knie, knalt de bal via de lat binnen, maar wel het veld weer in. Om aan eventuele twijfel een eind te maken (doellijntechnologie heeft Quick alleen op de velden 1 tot en met 5) rost Floris de bal kneiterhard langs de keeper. 2 – 6…

Als het even later door Mika 3 – 6 wordt, wordt het een beetje stil aan de overkant. Het Quick publiek begint wat onrustig te schuifelen. Kan ook zijn dat ze koude voeten hebben. Quicks beste speler wordt door Lasse uitstekend in bedwang gehouden en ook Ivar is weer eens ouderwets aan het bikkelen! Nog meer kansen komen en een ‘Longa thuis 8 – 6 scenario’ lijkt er even in te zitten.

Helaas, Quick herpakt zich en met een paar heel aardige spelers trekken ze de overwinning naar zich toe.
Volgende week afsluiten tegen Longa uit en dan zit een wat vreemd seizoen qua uitslagen er op. Benieuwd hoe de verdeling van de Hoofdklasses na de winterstop zal zijn!