Prestatievoetbal AZSV Vrouwen geëvalueerd

februari 8, 2022

In september j.l. heeft de voetbaltechnische commissie het plan ‘Prestatievoetbal Vrouwen AZSV “Ontwikkelen, Presteren en Plezier hebben’’ gepresenteerd, met als doelstelling om het voetbal bij de AZSV Vrouwen te verbeteren, met oog voor ambities van club en speelsters, het plezier en een betere samenwerking tussen de teams.

Onlangs is het plan met de speelsters, technische staf en voetbaltechnische commissie geëvalueerd waarna de volgende verbeterpunten zijn doorgevoerd. De trainingsgroep Vrouwen 1 is gewijzigd naar een (vaste) groep van 20 vrouwen en de trainingsgroep Vrouwen 2 is gewijzigd naar een (evenzo vaste) groep van 15 vrouwen. Voor wedstrijddagen zijn nieuwe afspraken gemaakt voor het rouleren in groepen met een vooraf gemaakte planning voor het tweede deel van het seizoen. Hiermee is invulling gegeven aan de wens van de vrouwen voor meer structuur en vastere afspraken.

Bij Vrouwen 2 heeft daarbij een wisseling plaatsvonden in de bezetting van de staf. Bennie Wisseling stopt als trainer/coach. Zijn plaats wordt voor de tweede helft van het seizoen ingenomen door Harm Vaags, Robin Assink en Willem Damen. Bennie had eerder al te kennen gegeven dat het huidige seizoen zijn laatste zou zijn bij de AZSV vrouwen en merkte bij zichzelf dat het plezier minder werd waarna hij heeft besloten om nu te stoppen. AZSV ziet terug op een jarenlange fijne samenwerking met Bennie, die een goede impuls gegeven heeft om het vrouwenvoetbal bij AZSV op een hoger niveau te krijgen. Harm Vaags en Robin Assink gaan vanaf nu samen de trainingen bij het team verzorgen. Willem Damen gaat samen met de leiders Wendie Vaags en Andre Bulsink de wedstrijden begeleiden.

AZSV wenst hen daarbij veel plezier en succes!