Play like you train

maart 16, 2023

Deze slogan was van toepassing op de bekerwedstrijd van AZSV tegen SC Bemmel. Op het eigen vertrouwde trainingsveld speelden de Rood-Witten van trainer Dave de Jong een prima wedstrijd tegen kampioenskandidaat van de 1e klasse zondag Bemmel. AZSV begon flitsend en liet Bemmel geen grip op de wedstrijd krijgen. De handelingssnelheid was bij de Rood-Witten net iets hoger dan van de mannen uit de Betuwe. Na een kwartier moest de geblesseerde Chris Verheul zich laten vervangen door Nick van Breugel. Van een verzwakking was echter geen sprake. Nick van Breugel stond amper 5 minuten in het veld toen de keeper van Bemmel een voorzet van Siep Rompelaar verkeerd inschatte en Nick de 1-0 op het scorebord kon zetten. Dat de score niet verder opliep mogen de Rood-Witte voorwaartsen zichzelf verwijten. Pas na een half uur kon de eerste gevaarlijke aanval van Bemmel genoteerd worden. De laatste 5 minuten voor rust probeerde SC Bemmel de bakens te verzetten maar de achterhoede van AZSV gaf geen krimp. Het laatste wapenfeit van AZSV voor de rust was een bal op de paal. Na de thee probeerde Bemmel om een offensief te creëren maar Tom te Veluwe, Freek Mulder, Michael Vaags en Ferran Momberg verschoten niet van kleur terwijl ze meer op de helft van de tegenstander waren te vinden dan op hun eigen helft. Na 10 minuten in de 2e helft floot de goed leidende Wijnand Rutgers voor een vrije trap net buiten de zestienmeter. Het was Siep Rompelaar die met een prachtige curve de 2-0 liet aantekenen. De mannen van Dave de Jong schiepen kans na kans en kregen bijna de lachers op hun hand toen na 70 minuten Nick van Breugel en Rik van der Eerden een 120% kans niet over de doellijn kregen, doelpaal en de engeltjes op de schouder van de Bemmelspelers stonden de pogingen van Nick en Rik in de weg. Tien minuten voor het eind was een attente Rik van der Eerden er als de kippen bij om een fout van de doelman van Bemmel af te straffen en voor de 3-0 einstand te zorgen. Met deze overwinning gaat AZSV door naar de laatste acht waarin ze volgende maand in en tegen Berkum moeten proberen om bij de laatste vier te komen. Eerst wordt a.s. zaterdag thuis de inhaalwedstrijd tegen WV-HEDW gespeeld. Bij een overwinning blijft AZSV op twee fronten meedoen. In de competitie voor de 3e periode en in de beker voor de halve finale.

Door: Gerrit Nijman