Op naar de finale van De Graafschap Verbindt Naobers Competitie

mei 14, 2021

Vriendengroep Boris, Jop, Tieme, Bjorn, Pjotr, Sieb, Sylvan, Brent, Job en Sten, die op de Groen van Prinstererschool zitten, hebben zich opgegeven als team ‘FC Bal op ’t Dak en doen onder deze naam mee met het initiatief De Graafschap verbindt Naobers.

Hier gaat het om het behalen van punten. De punten zijn op verschillende manieren te verdienen, door onderlinge voetbalwedstrijden te winnen en door maatschappelijke taken te vervullen. Bovendien worden er leuke workshops aangeboden. De deelnemers krijgen een speciaal shirt dat ze na afloop mogen houden. Er zijn ook leuke prijzen te winnen, onder andere een ‘meet & greet’ met spelers van De Graafschap.

Team FC Bal op ’t Dak heeft een workshop over voeding bijgewoond en de jongens hebben acties op touw gezet. Ze bakken cake voor cliënten van woonzorgcentrum De Hooge Grindte, ze verzamelen lege flessen voor het goede doel; Gehandicaptensport. Bovendien hebben de jongens zwerfvuil opgeruimd.

Op woensdag 12 mei helpen de scholieren van de Groen van Prinstererschool met het begeleiden van spelertjes van de AZSV Voetbalschool. En als klapper op de vuurpijl wordt een toernooitje voor de Voetbalschool gehouden. Ilse Luimes, coördinator van de Voetbalschool zegt: “De jongens van FC Bal op ’t Dak dragen het helemaal zelf, ze houden alles heel goed in de gaten en voetballen zelf gezellig mee! Ze doen het hartstikke leuk.”

Na het toernooi, waarin heel fanatiek gevoetbald is, krijgen alle spelers van de Voetbalschool een zakje chips van FC Bal op ’t Dak. En ze gaan met z’n allen op de foto. Op naar de grote finale op donderdag 20 mei… We wensen FC Bal op ’t Dak heel veel succes toe!