Ondanks remise is AZSV nog steeds niet uitgeschakeld voor 3e periode

mei 14, 2023

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overleden lid Wim Bollen. De wedstrijd was meer spannend dan fraai. Trainer Jürgen Schefczyk van DETO sprak na de wedstrijd van een ‘ren je rot wedstrijd’. De belangen waren groot. De betere voetbalkwaliteiten van DETO werden door de Rood-Witten gecompenseerd met veel werklust en inzet. Daardoor werd het een gelijk opgaande wedstrijd waarin de keepers de hoofdrollen voor zich opeisten. Dat het einde van de competitie nadert kon je zien doordat beide elftallen door blessures en schorsingen niet hun sterkste formatie konden opstellen. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd toen ook de doelpunten vielen. Aanvankelijk was DETO meer aan de bal en dat resulteerde in de 18e minuut tot een grote kans voor de Vriezenveners. Met een uiterste krachtinspanning tikte keeper Jasper te Kolste echter de bal languitgestrekt van de doellijn. Na 36 minuten verdedigde DETO zo slecht uit dat de verbaal zeer aanwezige trainer Schefczyk bijna een rolberoerte kreeg. Twee minuten later een grote kans voor AZSV maar de keeper van DETO behoede zijn team voor een achterstand. In de tegenaanval leek DETO te scoren maar op onverklaarbare wijze haalde Freek Mulder de bal van de doellijn terwijl er stemmen opgingen dat de bal de doellijn al had gepasseerd. Freek Mulder had overigens de handen vol aan de ingevallen Diego van der Weide die hem af en toe te snel af was. De eerste helft eindigde met een venijnig afstandsschot van Tom te Veluwe die door de keeper van DETO werd overgetikt. De scheidsrechter die af en toe (te)veel liet doorgaan zag er geen hoekschop in.
De tweede helft was amper begonnen toen Siep te Rompelaar de bal veel te zacht terug speelde op zijn keeper Jasper te Kolste. Met weer een uiterste krachtinspanning wisten Jasper en Freek Mulder de boel te klaren. Rondom dat moment van de wedstrijd was de kans groter dat DETO zou scoren groter dan AZSV. Toch was het even later AZSV dat de touwtjes meer in handen kreeg en dat resulteerde min of meer onverwacht in een voorsprong van de Rood-Witten toen Rik van der Eerden in de 75e minuut al weer zijn 16e competitiedoelpunt scoorde. De voorsprong hield maar 5 minuten stand. Door niet goed ingrijpen van de Rood-Witte defensie bracht Hoeseb Yakob van DETO de stand op gelijke hoogte met een venijnig schot in het dak van het doel. De allerlaatste fase van de wedstrijd was voor AZSV.
De ingevallen A-junior, tegenwoordig Jo19, Tren Wille had zich onsterfelijk kunnen maken als de keeper van Deto niet zijn grootste heldendaad had verricht door de prachtige knal van Tren van de doellijn te ranselen. De wedstrijd eindigde met twee levensgrote maar onbenutte kansen voor AZSV. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waar de meesten van de toeschouwers wel vrede mee konden hebben. We maken ons op voor twee laatste wedstrijden waar de mannen van Dave de Jong nog volop meedoen voor de 3e periode, alhoewel ze het niet meer in eigen handen hebben.

Foto’s: Cor Hinkamp

Door: Gerrit Nijman