Nieuwe shirtsponsor voor AZSV H5.

september 27, 2020

Foto: Cor Hinkamp  en tekst: Karin Stronks.

Hoveniersbedrijf Ivo Helmink is de nieuwe shirtsponsor van het vijfde seniorenelftal van AZSV. Eigenaar Ivo Helmink is zelf speler van het gesponsorde team. Vier jaar lang zal het team de naamsbekendheid van hoveniersbedrijf Ivo Helmink helpen vergroten! Op de shirts staat ‘Helmink Groen’, de overkoepelende naam voor het hoveniersbedrijf en de boomkwekerij.

Vier jaar geleden begon Ivo met zijn hoveniersbedrijf. Hij zegt: “Wij bieden het complete plaatje, van ontwerp tot aanleg en onderhoud. Dus ook grond- en straatwerk, tuinafscheiding en beplanting. We gaan graag met de klant in gesprek en komen dan met een ontwerp wat bij de wensen van de opdrachtgever past. Met 3D techniek kunnen we de droomtuin van een klant al laten zien! We zijn begonnen in Lintelo, zelfs bij ons in de straat. Mede door mond-tot-mond reclame hebben we meer opdrachten gekregen.” Ivo heeft zijn belangstelling voor ‘groen’ van jongs af aan meegekregen. “Mijn vader heeft een boomkwekerij, ik ben ermee opgegroeid, was veel buiten bezig met planten.”

Ivo rondde zijn Mbo opleiding op Groenhorst in Velp af en volgde op het Hbo Larenstein, ook in Velp, de richting Tuin- en Landschapsinrichting. Het idee om een eigen zaak te beginnen ontstond tijdens zijn Mbo-tijd. Vier jaar geleden was het zover en startte Ivo met zijn hoveniersbedrijf. Hij vertelt desgewenst: “Wat ik het mooiste vind van mijn werk? Nou, een tuin ontwerpen van het begin af, dus van een kale vlakte een mooie tuin maken! Daar kun je je creativiteit in leggen!”

Het vijfde komt dit jaar uit in de derde klasse van de KNVB competitie. Volgens Ivo wordt er redelijk gevoetbald. Ivo legt uit: “We hebben een fijn team en het is gezellig onder elkaar. Natuurlijk willen we winnen maar ik lig er niet wakker van als we een nederlaag moeten incasseren. Ik vind het fijn om te voetballen, kan m’n energie kwijt en even op andere gedachten komen. In ons team zitten acht spelers uit Lintelo, waar ik er eentje van ben! Leuk is dat wij met ons team elk jaar een weekend weg gaan, we zijn bijvoorbeeld al in Praag en Hamburg geweest.” Na het interview speelde AZSV H5 de derde bekerwedstrijd. De wedstrijd eindigde onbeslist, 0-0. Het vijfde kan zich nu volledig richten op de competitie in het nieuwe tenue van Helmink Groen!