Najaarskampioenschap voor AZSV JO13-1

december 3, 2018

Het was zaterdag een grote dag voor de spelers van de D1. Op de afsluitende training was donderdag de spanning al merkbaar. Spelers hadden gedroomd over de wedstrijd tegen AVW’66 D1 uit Westervoort. En niet allemaal waren ze wakker geworden met een medaille om de nek.

Zaterdagochtend was het dan ook opvallend stil in de kleedkamers. Deze jongens, die normaal gesproken niet op hun mondje zijn gevallen, keken stilletjes voor zich uit. Zou het wel lukken, kampioen worden?

Na 2 wedstrijden in de competitie hadden we daar nog helemaal niet aan gedacht. Na een 1-2 nederlaag tegen DCS D1 en een 1-1 gelijkspel tegen VVG’25 hadden we slechts een puntje. Daarna begon het steeds beter te lopen. Dat was op de trainingen merkbaar, die steeds feller werden. En ook in de wedstrijden zagen we het terug. 3-0 winst op DZC’68 D2, 6-0 tegen Viod D1 en 5-3 tegen Varsseveld D1. Daarna wonnen we de topper tegen Concordia Wehl in Aalten met 3-0 en werd er voor het eerst gesproken over een kampioenschap. Zeker toen ook Zelos met 7-0 werd verslagen.

En ondanks die zenuwen lukte het zaterdag gewoon. Door doelpunten van Joost (2x), Keanu en Koen wonnen we met 4-1 van AVW’66, Door het gelijkspel tussen Concordia Wehl en DCS (0-0) werden we zelfs met een voorsprong van twee punten kampioen.

Na afloop was het groot feest. De ouders, in groten getale aanwezig, hadden prachtige shirts voor de spelers en de begeleiding laten drukken. Top!

Ook was er in de kantine muziek, patat, snacks en drinken. Een topdag dus, mede door de initiatieven van de ouders.

Behalve het kampioenschap levert de eerste plek nog meer op: een plaats in de promotiecompetitie na de winterstop. Dan zullen we veel sterkere tegenstanders ontmoeten dan nu het geval was en dat is alleen maar goed. Om beter te worden heb je goede wedstrijden nodig.

Maar eerst gaan we hier nog even van genieten.

Iedereen hartelijk dank voor de steun!