MO13 boekt ijskoude overwinning bij DVV (1-4)

november 17, 2018

Eerst even de ramen krabben, winterjassen en thermoleggings aan en dan op naar Duiven voor de wedstrijd tegen hekkensluiter DVV. Dat betekent niet zomaar een makkelijke overwinning, want eigenlijk is iedereen aan elkaar gewaagd. Vorige week wist koploper De Treffers ternauwernood met 2-1 te winnen van de Duivense dames. Dus denk er niet te makkelijk over!

Op een bevroren kunstgrasveld gaan we van start. Het is even wennen. Dat komt ook doordat we drie spelers missen, namelijk Minke die alvast is begonnen met haar winterslaap, Noëlle die ziek, zwak en misselijk uit bed kwam rollen (beterschap) en Bente die met de hele klas naar ZAPPLive mocht voor de televisie-uitzending. Ook leuk natuurlijk. AZSV neemt wel meteen het heft in handen en jaagt goed op de bal. Voorin is het in de eerste helft een beetje rommelig, dus er wordt voorlopig nog niet gescoord. Dat komt ook omdat de keeper uitstekend ballen kan opvangen.

DVV komt nauwelijks aan aanvallen toe, maar dan zijn ze ineens voor het doel en grijpen we niet goed genoeg in. 1-0, we staan achter. Dat is jammer. Maar niet getreurd, er is nog tijd zat om het weer goed te maken. Verder komt DVV niet tot kansen en dat is te danken aan het sterke verdedigende werk van Hester, Janou, Romy en Madelief. Janou heeft het lastig met haar supersnelle directe tegenstander, maar Nikee is steeds uitstekend in de buurt om rugdekking te geven en samen maken ze elke poging tot een aanval onschadelijk. Op het middenveld wordt er geweldig storend werk verricht door Charlotte-Floor, Danique en Romee. Vooral op het middenveld zijn we vandaag nauwelijks te verslaan. Dat moet resultaten geven. En die komen er ook. Er is een hoekschop en dan weten we dat we gevaarlijk kunnen worden. Hester neemt, maar de bal wordt weggewerkt. Romy vangt de bal op, schiet op doel en in de rebound is Janneke de snelste: 1-1. En nu doorzetten. Maar eerst limonade!

De tweede helft is nauwelijks van start gegaan of we schieten twee keer raak. Sara passt naar Janneke en die kan voor open doel niet missen: 1-2. En een minuut later wurmt Romee zich langs vier tegenstanders en knikkert de 1-3 tegen de touwen. Dat gaat lekker zo! Er moet aan het doelsaldo worden gewerkt, zeker als we horen dat De Treffers opmerkelijk genoeg met
6-0 hebben gewonnen van DVC’26. Een off-day voor Didam, of… we zullen het nooit weten.

Helaas hebben de spitsen vandaag het vizier niet op hun allerbest afgesteld, hoewel Isa mooie acties verzint en ballen voorgeeft. Het is prachtig dat we voorstaan en de wedstrijd gaan winnen, maar we hadden er wel tien moeten maken. Maar goed, dat is voetbal. En wedstrijden winnen in de eerste klasse is al heel goed, dus moeten we ook weer niet te kritisch worden. Als Janneke nog even de 1-4 erin knalt, hebben we toch nog heel aardig afstand genomen van de tegenstander. Met een sympathiek schoolmeesterachtig ritueel van handjes geven nemen we afscheid van de club uit Duiven. In de wetenschap dat De Treffers volgende week een lastige uitwedstrijd tegemoet gaan in Nijmegen. Daar moeten ze punten verliezen, want bij winst kan het kampioenschap bijna niet meer naar AZSV gaan, tenzij we met een korfbaluitslag weten te winnen, en dat is misschien een tikje te veel gevraagd.