Loonbedrijf Te Bokkel steekt AZSV JO11-1 in het nieuw.

november 16, 2020

Foto: Cor Hinkamp en tekst: Karin Stronks.

Het AZSV team JO11-1 is op zaterdag 14 november met staf te gast bij loon- en grondverzetbedrijf Gebr. te Bokkel voor het overhandigen van de nieuwe bedrukte shirts. De jongens gaan met hun leider en trainers en de drie broers Te Bokkel op de foto om en op een kraantje voor een grote collectie trekkers. Leider Evert Henk Eppink overhandigt de sponsor een fraai boeket bloemen.

JO11-1 wordt al zo’n twintig jaar door Gebr. te Bokkel voorzien van shirts, daarnaast is het loon- en grondverzetbedrijf bordsponsor bij AZSV. De gebroeders Herwin, Nanko en Rick hebben alle drie een voetbalverleden, Rick was doelman. “Dan hoef je niet zo veel te rennen”, glimlacht hij. Vele malen hield hij zijn doel schoon. Rick speelde bij AZSV tot de A jeugd, hij is momenteel fervent tennisser. Herwin heeft vijf jaar bij AZSV gevoetbald en nog nooit een wedstrijd gewonnen. Hij begon bij de E4 en bleef tot de C3. Herwin: “Ik kijk nu liever naar sport, vooral voetbalwedstrijden.” Nanko beëindigde zijn voetbalcarrière op zijn zestiende. Hij grijnst: “Op een trekker rijden was interessanter!”

De broers hebben de taken verdeeld in hun bedrijf, Herwin doet de planning en begroting op kantoor, Rick is actief in de buitendienst en Nanko vult zijn dagen in de werkplaats. Loon- en grondverzetbedrijf Gebr. te Bokkel v.o.f. is een familiebedrijf dat al sinds 1955 bestaat en gespecialiseerd is in zowel agrarisch loonwerk als in grond- en straatwerk. Gebr. te Bokkel werkt voor agrariërs, diverse bouwbedrijven, hoveniers, gemeente en de Hacron. Daarnaast wordt veel werk uitgevoerd bij particulieren, zoals het ontruimen van tuinen, afvoeren van groen en het aanleggen van terrassen en opritten.

AZSV JO11-1 speelt al geruime tijd grotendeels in dezelfde bezetting. Net voordat door coronamaatregelen de competitie werd stilgelegd wisten de jongens kampioen te worden. Ongeslagen in vijf wedstrijden, een knappe prestatie. Het talententeam traint drie keer per week, waarvan een keer techniektraining. Ze trainen samen met JO11-2 onder leiding van Nick van Breugel, Rick Wevers en Len Hiddink. Op zaterdag wordt een onderlinge competitie gehouden, alle JO11 spelers worden door elkaar gehusseld zodat er gelijkwaardige teams ontstaan. Ze krijgen namen als ‘Liverpool’ en ‘Ajax’ en leven zich uit in de onderlinge wedstrijdjes.