Leider AZSV JO15-1 wint twee duels binnen 4 uur

november 7, 2020

Het blijft een rare tijd. Veel maatregels vanuit onze regering om Corona onder controle te krijgen.

Gelukkig mogen we met de jeugd nog voetballen. En daar maken wij natuurlijk dankbaar gebruik van. Wij trainen op maandag en woensdag. Het team was wel weer toe aan en wedstrijd in plaats van drie keer per week trainen. Vandaag hadden wij een oefenwedstrijd tegen AZSV JO17-3. Dit team staat onder leiding van Benno Assink. Een voetbaldier in hart en nieren. Hij had zijn team klaargestoomd voor de wedstrijd tegen ons. Mooi om sommige jongens waar ik trainer van ben gewest weer een keer aan het werk te zien.

Vooraf waren wij “bang” voor de fysieke duels. Dus hebben wij de jongens op het hart gedrukt om uit de duels te blijven en de bal het werk te laten doen. Dit werd erg goed uitgevoerd door de spelers. Een overduidelijk 4-2 overwinning was van te voren niet verwacht, maar wel zeer verdiend. Er werd zeer mooi spel op de mat gelegd. jammer dat er geen supporters op ons mooie sportpark mochten zijn, want dit had u eigenlijk niet willen missen.

Tijdens de wedstrijd had ik met één van de spelers een gesprekje met een licht gefrustreerde 010-supporter.. Iets met dat ze een goede overwinning in Europa hadden en dat niemand hem hierover geappt had. Ik zal bij de volgende overwinning van 010 in Europa zijn nummer hier op de site vermelden en oproepen om deze supporter massaal te appen. De speler en ik snapten er eigenlijk niets van. Voor ons cluppie is dat vrij normaal. Maar dit zal nog wel vervolgd worden..

Na onze wedstrijd ging de gehele staf naar veld 6, u weet wel.. Dat veld in Bredevoort. Daar speelde JO15-2 tegen AZSV JO14-1. Waar wij bij JO15-1 een duidelijk systeem hanteren, was dit ook al mooi te zien bij AZSV JO15-2. Stijn vlagde de eerste helft en moest in de rust aansluiten bij een ander team.. De trainer K. Rots vroeg mij of ik bij hun wilde vlaggen en daar ben ik natuurlijk nooit te beroerd voor. Bij rust was het 0-0. Maar door het goede vlagwerk van ondergetekende was er voor JO15-2 geen vuiltje aan de lucht. JO15-2 wist één keer te scoren en zo werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten. Zou ondergetekende dan toch een winnende hand hebben?

Volgende week spelen wij wederom een oefenwedstrijd. Ditmaal tegen AZSV JO17-2. Dit zal een team van een ander kaliber zijn, maar wel mooi dat we heerlijk de kunststof weide weer in mogen. En al tegenprestatie zal Kevin dan weer bij ons vlaggen. Mooi dat we elkaar zo kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.

En laten we hopen dat we vanaf januari weer voor het echte werk de wei in mogen..

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1