LASTIGE WEDSTRIJD EINDIGT IN GELIJKSPEL

september 27, 2022

Zaterdag speelde VR1 de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. In Aalten werd er om 15.00 uur, onder leiding van scheidsrechter Kicir, afgetrapt tegen Helpman VR1.

Geen onbekende tegenstander én scheidsrechter voor de vrouwen van AZSV.

AZSV begon rommelig aan de wedstrijd. In de kleedkamer was afgesproken om, vanaf het fluitsignaal, hoog druk te zetten. Dit pakte niet goed uit en Helpman voetbalde hier vaak onder uit. Na 12 minuten spelen resulteerde dit ook in een 0-1 achterstand voor AZSV. Helpman voetbalde redelijk gemakkelijk door de verdediging van AZSV en tikte de bal achter Lot in het netje. 0.-1

AZSV probeerde na het tegendoelpunt meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte niet en we kozen steeds vaker voor het spelen van de lange bal. Dit resulteerde nog wel in wat kleine kansjes voor AZSV, maar het wedstrijdbeeld veranderde weinig: het tempo lag te laag, passes kwamen niet aan en duels werden verloren. Na 45 minuten spelen was het tijd voor een goed overleg en een kop thee. Vervelend bijkomstig feitje is dat Vera net voor rust uitviel met een knieblessure.

Tijdens de rust is besproken wat er beter kon aan onze kant, dit wetende zijn we met de tweede helft gestart. Jammer genoeg kwamen we niet aan het voetballen toe en was het nog steeds wat rommelig. Er werd weinig gecreëerd tot we een corner mee kregen in de 75ste minuut. Sil stond achter de bal en maakte er samen met Nienke een korte corner van, dit resulteerde tot een voorzet die Marijke binnen kon koppen. Hierdoor kwamen we terug in de wedstrijd en stond het dus 1-1.

Na de 1-1 was het spel nog niet wat we ervan gehoopt hadden, nog steeds werden er veel lange ballen gespeeld, passes kwamen niet aan en ook waren we minder fel in de duels. Uiteindelijk waren er nog een paar kleine kansen voor beide ploegen maar helaas werden deze door ons niet benut, tot met een uitbraak Merel de bal kreeg en ze deze voor het goal schoot. Met deze voorzet werd de 2-1 binnen geschoten weer door Marijke, hierdoor kwam er een ontlading uit bij iedereen en we wisten dat we het met nog een paar minuten op de klok moesten vasthouden. 

We moesten alles geven tot het laatste moment, dit is dan ook wat iedereen gedaan heeft. In de laatste 5 minuten was er nog een corner voor de tegenstander, het was het laatste moment voor Helpman om te scoren dus het was gezellig druk binnen de 16. Hier maakte een speelster van Helpman goed gebruik van, want zonder dat er veel gebeurde lag ze op de grond en de scheids zag er een penalty in… keepster Lot zat in de goede hoek maar kon er net niet bij. 2-2.

Dit was dan ook ongeveer het laatste moment van de wedstrijd, Kicir floot af met een eindstand van 2-2 op het scorebord.

Opstelling: Lot, Anouk, Bente, Vera (Yvana), Nikki, Marijke, Merel, Nienke, Ellen, Laura (Anne, Ilse), Sil