Kampioenswedstrijd AZSV JO12-3

oktober 4, 2020

Afgelopen zaterdag speelde JO12-3 de vijfde en tevens laatste wedstrijd van de eerste periode. De eerste wedstrijd van deze periode speelden wij gelijk, gevolgd door drie overwinningen. Een seizoen bestaat sinds dit jaar uit vier periodes. Zodat de verschillen tussen de teams zo klein mogelijk blijven. JO12-3 staat op een gedeelde eerste plaats samen met MEC/Bredevoort. Het doelsaldo van MEC/Bredevoort is wel beter.

AZSV heeft “besloten” dat wanneer je op doelsaldo tweede wordt, je ook als kampioen aangewezen wordt. Mede door dit gegeven kon de leiding de jongens maar één duidelijke taak meegeven en dat is winnen!  De “kampioenswedstrijd” speelden wij tegen VIOD JO12-3.

De eerste helft begon behoorlijk zenuwachtig. Zou dit komen omdat zo’n wedstrijd spelen toch best spannend is? De eerste grote kansen waren dan ook voor VIOD. Door goed verdedigend werk, enkele goede reddingen van Piotr en een beetje geluk bleef het 0-0. Na de eerste time-out ging JO12-3 meer vooruit voetballen en dat resulteerde ook in een doelpunt. Hendrik schoot van afstand hard op het goal van VIOD, de uitstekende keeper van VIOD blokkeerde dit schot, maar Job stond op de juiste plek en schoot de 1-0 binnen.

In de rust werd er vooral op gehamerd dat de overwinning nog lang niet zeker is en dat er nog een tandje bij moest om deze wedstrijd uiteindelijk te winnen. Kort na rust ging Boet er op rechts vandoor en gaf de bal goed voor. Rafaël nam de bal aan en schoot de 2-0 netjes in de linkerhoek binnen. Dit doelpunt voelde als een bevrijding. De overgebleven 25 minuten golfde het spel op en neer. De wedstrijd had ook in 7-5 kunnen eindigen. Door met z’n allen voor elke bal te blijven vechten bleef het 2-0. Ook fijn voor een keeper en verdediging om de nul te houden!

Prima fluitende spelbegeleider Jurgen (vader van Sieb) vloot voor het einde van de wedstrijd en JO12-3 is KAMPIOEN.

Helaas konden de ouders niet langs de kant staan en meegenieten van dit succes.

Hans Deunk verzorgde in de kantine nog voor muziek en patat. Namens iedereen van JO12-3 bedankt hiervoor. Roy Deunk (coördinator) reikte de medailles aan de jongens uit om zo het feest compleet te maken. Niet onbelangrijk om te noemen, de medailles werden gesponsord door Garage Veenhuizen.

Na de patat gingen de jongens richting de parkeerplaats waar de trotse ouders de jongens en leiding stonden op te wachten. MEC/Bredevoort verloor zijn laatste wedstrijd en daardoor is AZSV JO12-3 nu echt kampioen.

Piotr, Tim, Rafaël, Hendrik, Job, Tijn, Boet K., Boet S., Sieb, Caz en Sylvan nu een paar weken geen competitie en daarna gaan we weer met nieuwe energie knallen!