Jo9-1 wint laatste wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers van Silvolde/Terborg (ST) jo9-1

mei 20, 2023

Eindstand 1-5Doelpunten: Vigo Luiten 1x, Teis Hartman 1x, Max Luiten 1x en Joep Wubbels 2xDe zon scheen, Hugo kwam met chips aan aangezien hij jarig was, het was alweer de laatste competitie wedstrijd. Dit alles bleek een ideale cocktail voor een mooie zaterdag ochtend!En dat werd het! We begonnen sterk aan de wedstrijd. Max scoorde al snel de 0-1 via een hard schot na een mooie combinatie met Luuk en Joep. Kort daarop dribbelde Joep 3 mannen van ST voorbij om vervolgens droog de 0-2 binnen te knappen. Dit zag er goed uit! Maar ook ST was vervolgens wakker. Ze werden een aantal keren gevaarlijk maar o.a. door sterk verdedigen van Sam en Vigo hielden we de 0 tot aan de rust. Sterk werk mannen!In de rust spraken we af weinig weg te geven, proberen de 0 vast te houden en de doelpunten vallen dan vanzelf.Na rust een vergelijkbaar beeld. Een sterk spelend jo9-1 liet zien vandaag voor de 3 punten te zijn gekomen. Teis hield de bal aan de voet alsof ie aan een touwtje zat. Slalomde 2 man voorbij en tekende voor de 0-3! Hoppa.Kort daarop was het Joep die door Luuk in stelling werd gebracht via een fraaie pass tussendoor. Hij omspeelde de keeper die aan de noodrem trok. Niet gemeen, maar wel overduidelijk een penalty. Joep schoot deze zelf feilloos binnen. Toen was het de beurt aan onze aanvoerder van vandaag Vigo. Vigo stond in de spits en liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan. Een schot van Max ging richting doel maar als een echte spits gaf Vigo het laatste zetje! GEWELDIG!!! 0-5!Tussendoor was ST al wel een aantal keren gevaarlijk geweest hoor. Maar Hugo was vastberaden op zijn verjaardag de 0 te houden. Iedereen hielp daarbij! De ene na de andere redding van Hugo, de paal, lat, onze voorhoede, iedereen hielp. Maar 1 minuut voor tijd was een schot van de rechterspits van ST ons toch te machtig. Iedereen had er wel vrede mee. Ook volgens de jongens was dit een doelpunt die ST toekwam. Al met al was 1-5 een mooie afsluiter van dit seizoen!Iedereen bedankt voor de mooie competitie. Ik vond het een heerlijk stel mannen om mee de competitie in te gaan. We stonden ons mannetje in de hoofdklasse, zelfs de Graafschap had het lastig met ons. We hebben veel geleerd. Mooie potjes gevoetbald en ondanks de verliespotjes in de hoofdklasse zijn we zelden écht weggespeeld! En de sfeer onderling bleef altijd goed. Ook kan deze groep nog veel leren. Er zit, dat zal iedereen met me eens zijn, ontzettend veel voetbalpotentie in deze mannen. Dank allemaal voor een mooi jaar voetbalcompetitie. We zien elkaar weer op 3 juni (feestdag) en 10 juni spelen we nog een toernooi in Doetinchem (details volgen nog).