Jo9-1 verliest van de Graafschap jo9-1 in prachtig voetbalgevecht

september 25, 2022

Vandaag een prachtig affiche want een wedstrijd tegen de Graafschap jo9-1 stond op het programma. De wedstrijd waar al weken naar werd uitgekeken begon anders dan verwacht. Wij begonnen namelijk sterker! Echt waar, vanaf minuut 1 werd goed druk gezet op de achterhoede van de Graafschap. Max, Joep en Teis kort daarachter sloegen toe zodra de keeper de bal had ingespeeld op zijn backs. We kregen ook kansen. Het zat niet mee want de bal wou er telkens net niet in. De Graafschap kwam tegen de verhouding in met 0-1 voor door een geluksgoal die eigenlijk niet eens mocht tellen. We waren even van het padje. Vervolgens liet de Graafschap zien dat het een bvo is. Door fraai combinatie voetbal liepen ze in hele korte tijd uit naar een 0-5 ruststand.

In de rust spraken we af om de moed erin te houden. De 2e helft begonnen we wederom sterk! Vanuit achteruit strooide Vigo met mooie dieptepasses langs de lijn. Luuk was overal en gleed via faire en nuttige slidings van links naar rechts over het veld. Sam had als altijd overal een voetje tussen en Senna kreeg extra energie van een tegenstander die hij na zaterdag niet zijn vriendenboekje mee zal geven😉.

Maar de tweede helft was bij vlagen wederom erg goed van onze kant. Echt mooi om naar te kijken! Uitblinker Hugo kon helaas niet voorkomen dat de Graafschap nog tweemaal het net wist te vinden. Maar voor wie was het slotakkoord vandaag? Die was voor Joep. Kort voor tijd mocht hij aanleggen voor een vrije trap. Deze schoot hij loepzuiver en knikkerhard op de kruising. Soms is een bal op het aluminium mooier dan een goal, zo ook deze. Maar een goal was ze zo gegund! Dit kwam er niet van en zo stond de (in ben niet objectief, maar toch) geflatteerde uitslag van 0-7 op het scorebord.

Gelukkig hadden we de penalty’s nog. “Wedstrijd 2” 😛
werd gewonnen met 4-3 mede door een aantal Hobie Verhulst achtige reddingen van Hugo!

Echt een top wedstrijd werd er op de mat gelegd. Alle supporters die erbij waren hebben een mooiere pot voetbal gezien dan menig wedstrijd op de Vijverberg. Klasse jongens!