Jo9-1 verliest met opgeheven hoofd met 9-3 van een beter Varsseveld.

september 12, 2022

Doelpunten:
Teis Hartman 2x
Max Luiten 1x

Tsjonge jonge wat een regen. Afgelopen zaterdag speelden we uit in een kletsnat Varsseveld. “wel mooi weer voor slidings” hoorde ik achter mij in de auto. Ze hadden er zin in .
Sommigen van ons waren de slaap nog uit de ogen aan het halen toen we al met 2-0 achterstonden. Wat Trias vorige week bij ons overkwam, hadden wij deze keer in Varsseveld. In de mini-break is geprobeerd de mannen bij de les te krijgen maar Varsseveld nam geen gas terug en wij bleven zoekende. Pief-paf-poef nog 3 treffers van Varsseveld en toen was het 5-0 bij rust.

Wat knap was van de boys is dat de stemming er niet onder te lijden had. In de tweede helft een compleet ander beeld. Een beetje geflatteerd scoorde Varsseveld wederom 3x in korte tijd en toen rechtten wij onze rug. Senna was vandaag uitblinker en was overal op het veld terug te vinden. Met Sam op de rechtsback en Luuk op de linksback kon Hugo altijd de ballen kwijt. Vigo hield in het midden de nr10 van Varsseveld kort en we liepen in de 2e helft vooruit in plaats van achteruit. Je zag het vertrouwen terug keren. Het begon te lopen…. Joep ging samen met Max de boel opjagen en zette de verdedigers van Varsseveld onder druk waardoor ze er niet meer uitkwamen. Net voor de time-out schoot Hugo de bal uit, Max nam deze knap aan en gaf de bal mee aan Teis. Die scoorde de eerste van vandaag. Dit gaf vertrouwen. Nog geen 3 minuten haalde Max zelf de poot aan en scoorde met een droge schuiver de 2e van vandaag binnen. Hopsakee! Varsseveld scoorde nog eenmaal en toen was het, net als vorige week, Teis die zorgde voor het slotakkoord en Teis tekende voor de 9-3 eindstand.

Vandaag was een wedstijd met veel leermomenten. Individueel deden we niet eens veel onder aan Varsseveld. Wel een terecht verlies tegen Varsseveld dat als team beter op elkaar ingespeeld was. Maar het laatste kwartier geeft de burger moed 😉. De punten komen vanzelf.