Jo9-1 speelt 4-4 gelijk tegen Longa jo9-1 op kermiszaterdag

september 18, 2022

Doelpunten:
Joep Wubbels 3x
Max Luiten 1x

Voor we kermis mochten vieren moest er nog gevoetbald worden tegen Longa. De stemming was opperbest en dit was ook te merken vanaf het begin. Waar we ons vorige week nog lieten verrassen door een stormachtig begin van Varsseveld was het deze keer andersom. We vlogen uit de startblokken en we kwamen door 2 doelpunten van Joep met 2-0 voor. Wat een begin!

Na de kleine pauze was Longa op scherp gezet door zijn trainers. We kwamen onder druk te staan en door mooi combinatievoetbal kwam Longa terug in de wedstrijd. Sterker nog, ze scoorden 3x voor rust en we gingen met een achterstand van 2-3 de rust in.

Het weer was nog dusdanig mooi dat we buiten konden rusten en “super-ranja” kregen voorgeschoteld door Wim. De boys waren vastberaden om niet te verliezen vandaag. “we kunnen nog makkelijk winnen’, aldus Senna. En de tweede helft werd deze vastberadenheid duidelijk. Vigo bestreek de hele rechterflank en was er om te verdedigen, maar ging ook met dribbels mee naar voren om de voorhoede te helpen. Sam stond op de gevaarlijkste grote kleine man van Longa (iedereen weet nu wel wie ik bedoel😉) en Sam had hem bijna de hele 2e helft in de broekzak.

Na het bidon-incident met Hugo had hij deze ingeleverd bij Mathijs. Hierdoor hoefde hij niet weer reddingen uit te voeren met een bidon in de mond, om dit te snappen had je erbij moeten zijn. Maar de sterk keepende Hugo en uitblinker van vandaag Luuk deden alles om ons doel te verdedigen. Letterlijk met handen en voeten. Actie van de dag: Eindelijk was Hugo gepasseerd door de voorhoede van Longa, Luuk stond nog op de lijn en zag geen andere mogelijkheid dan redding te brengen met de handen. De Penalty werd toegekend, terwijl Longa alsnog scoorde na de handsbal. Penalty is penalty. Longa schoot naast! Dit gaf hoop. Maar kort daarop scoorde Longa alsnog de 2-4.

Verloren?! Ben je gek. Joep haalde kort na de 2-4 werkelijk schitterend uit van afstand. Vanaf ongeveer de middenlijn schoot hij hoog en hard binnen. Tor des monats!

Het slotakkoord was deze keer niet voor Teis die ons naast Trias schoot de laatste thuiswedstijd, maar voor Max. Hij dribbelde diep in blessuretijd via rechts naar binnen. Hij haalde de poot aan en schoot kiezelhard de 4-4 binnen in de korte hoek. Terecht werd deze treffer gevierd alsof we hadden gewonnen. Na de 4-4 werd er ook meteen afgefloten. Klasse mannen! Dik verdiend punt tegen een goed Longa. Op naar de kermis!