Jo15-1 trein dendert weer voort…

juni 5, 2021

En dan is het 5 juni 2021. Een dag die te boek komt te staan als de eerste speeldag in 2021 voor de amateurs van de KNVB tijdens/na de Corona-pandemie. Voor ons betekende dat een reis naar FC Winterswijk. De plaatselijke JO15-1 stond in de stilgelegde competitie bovenaan. Dus op voorhand een geduchte tegenstander.

17 spelers meldden zich bij de bespreking. Onder hen 3 spelers die helaas geblesseerd waren. De koppies waren redelijk gespannen. Maar dat kan natuurlijk ook een goed teken zijn. Na de bespreking waarin het plan werd ontvouwen hoe we FC Winterswijk gingen bestrijden, werd de lange reis naar Winterswijk aanvaardt.

Aangekomen bij het sportcomplex werd al snel duidelijk dat we ouderwets tussen de planken mochten spelen. Veld 1 was het veld waar het zou moeten gaan gebeuren. Het kunstgras was voor de wedstrijd nog even gemaaid. Zo hoort het..

tekst gaat door onder de foto’s..

Tijdens de warming-up bleek dat we er in onze ogen goed opstonden. We waren benieuwd hoe het er “in het echt” uit zou zien… Dus tijd voor de aftrap. De scheidsrechter vroeg onze aanvoerder om bij de tos te kiezen tussen groen of rood. Waarschijnlijk niet wetende dat ons hele team deze keuze jaren geleden al had gemaakt. Natuurlijk koos onze aanvoerder voor “Rood”.

We speelden een goede eerste helft. Nou, eigenlijk speelden we een hele goede eerste helft. Alleen kwam dat in de scoren niet tot uitdrukking. Fantastische aanvallen en goed verdedigingswerk lieten, de niet aanwezige, neutrale supporters smullen. Met een 0-1 stand werd er een bekertje ranja genuttigd. Wat er aan toegevoegd is, zal altijd een raadsel blijven. Maar de tweede helft leek niet op de eerste helft… Er stonden een paar “mannetjes” op.. Het was bijna de vraag of de wedstrijd zou ontvlammen.

En dat gebeurde.. Net fysiek, maar wel in de uitslag. Met twee hele mooie doelpunten van AZSV werd de eindstand bereikt.. 0-3!!
En dat hadden de mensen binnen FC Winterswijk niet verwacht. Een wedstrijd met erg veel kansen voor ons. De stand had maar zo 0-6 of nog hoger kunnen zijn. Winterswijkse complimenten waren meer dan op hun plek. Jongens wat een geweldige wedstrijd!!!

Ik wil nog een compliment maken aan alle 17 spelers van AZSV JO15-1… Wat zijn jullie ontzettend gegroeid, en dan niet alleen in de lengte. Wat werd er vandaag volwassen gespeeld… Natuurlijk hebben Stephan, Jelte en sinds kort ook Kevin hier hun steentje aan bijgedragen. Grote klasse.

Volgende week spelen we tegen een Divisionist.. Grol JO15-1. Ik zou jullie eigenlijk allemaal willen uitnodigen om te komen kijken, maar de regels laten dit nog niet toe.

26 juni spelen we weer in Winterswijk.. Alleen dan bij Trias, tegen hun JO15-1. Ook een wedstrijd om naar uit te kijken.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1