In Memoriam: Henk Hendriksen.

januari 4, 2019

 

Op 83-jarige leeftijd is Henk Hendriksen op woensdagmorgen 2 januari jl. overleden. Henk was letterlijk een AZSV-er van het eerste uur want op de eerste ledenlijst van AZSV van 1948 staat zijn naam al vermeld: Lidnr.11 Henk Hendriksen, Molenstraat 6 te Aalten. Op de Jaarvergadering van AZSV, vorige maand, zou hij eigenlijk gehuldigd worden omdat hij 70 jaar lid was van AZSV. Maar omdat bekend was dat zijn gezondheid erg broos was is dat helaas niet door gegaan. Wel heeft Henk bij de jubileumviering van vorig jaar nog een grote bos bloemen van AZSV ontvangen. En dat werd zeer op prijs gesteld.

Henk heeft veel voor AZSV betekend en dat heeft ertoe geleid dat hij in 1965 werd benoemd tot Lid van Verdienste. Maar AZSV betekende ook veel voor Henk, want als zijn gezondheid het toeliet maakte hij nog wel eens de reis vanuit Brabant naar Aalten om op Villekamp het eerste van de rood-witten te zien voetballen en om dan ook nog diverse van zijn oude bekende leeftijdgenoten de hand te drukken.

Toen AZSV in 1948 werd opgericht speelde Henk in het juniorenteam met spelers als Johan Klomps, Jan Vaags, Peter Vaags, Benny Scheepers en Gerard van Eerden. Toen Henk 16 jaar was speelde hij al in het eerste elftal van AZSV, samen met onder andere dominee Kroneman, één van de oprichters van AZSV . Henk heeft heel wat jaren in AZSV 1 gespeeld maar zijn bestuurlijke kwaliteiten waren inmiddels ook ontdekt, want in 1957 werd hij lid van het bestuur. Henk werkte bij de Belastingdienst en kon dus goed met geld omgaan. Hij werd al gauw penningmeester van AZSV. Dat was hij van 1958 tot 1963. Daarna was hij van 1963 tot 1965 secretaris van AZSV.

Helaas moest hij toen afscheid nemen van AZSV. Hij verhuisde vanwege zijn werk bij de Belastingdienst naar Eindhoven en bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van AZSV.

Henk was ook politiek geinteresseerd en was bijv. gedurende een periode voorzitter van de PvdA afd. West Brabant.  Mede daardoor werd hij in 1980 benoemd tot burgemeester van Halsteren en in 1986 tot burgemeester van Cuyk. Na zijn pensionering in 2000 heeft hij nog in diverse gemeentes opgetreden als waarnemend burgemeester.

Het bestuur van AZSV wenst zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies!

 

Bestuur AZSV.