Hard gejuich na 8-0 zege op MO17-1

april 11, 2021

Zaterdag 10 april ’21 stond er voor de 2e keer de oefenwedstrijd AZSV JO15-2 – MO17-1 op het programma.

Na een eerdere 6-0 overwinning voor de JO15-2 was het tijd voor een ‘re match’

Tijdens de warming up werden , zoals gebruikelijk, de spieren opgewarmd. Onze doelman ging met Stijn mee om warm geschoten te worden, de spelers gingen met Kevin mee richting de pass-trapvorm en het positiespel.

Na een goede warming-up kwam dhr. J. Smilda het veld op lopen om de wedstrijd te laten starten. Het 1e fluitsignaal klinkt, en de wedstrijd kan beginnen.
De 1e paar minuten van de 1e helft loopt het allemaal wat stroef, veel balbezit maar echter zijn er weinig kansen gecreëerd door de ploeg van Rots en Smilda. Maar naar 8 minuten is daar dan eindelijk de eerste echte groot kans, en deze is ook gelijk raak! Onze rechtsbuiten Mike Janzen scoort de 1-0. De voorsprong is binnen.

De MO17-1 creëert niet heel veel, maar plots komen ze er toch een keer goed uit, even wat onoplettendheid bij de O15-2, maar het schot van de MO17-1 gaat een metertje over de lat van onze doelman. De mannen kunnen weer opgelucht ademhalen.
De mooiste goal van de wedstrijd valt in minuut 25. Mike Janzen voetbalt geweldig weg bij zijn tegenstander, en de bal is panklaar gelegd voor onze spits Daan en die schiet de bal geweldig binnen met zijn linkerbeen. Wat een doelpunt! Een heerlijke 2-0.

Dan lijkt de JO15-2 de wedstrijd onder controle te hebben. Vrij snel na de 2-0 volgt een geweldig afstandsschot van Stef Helmink die de bal er op prachtige wijze inschiet. 3-0. De wedstrijd is 27 minuten oud.
Voor rust gebeurd er niet heel veel meer. De MO17-1 lijkt er een paar keer door te komen, maar onze captain staat heel sterk te verdedigen en maakt samen met zijn collega centrale verdediger de tegenaanvallen van de dames onschadelijk. Heel goed verdedigend werk.

Het rustsignaal klinkt. Een degelijke ruststand voorde JO15-2 dat goed voetbal laat zien op een veld dat er niet heel goed bij lag door de hevige regenval die middag.
Na dat er gewisseld werd zoals verteld bij de wedstrijdbespreking voorafgaand aan de wedstrijd, kon de 2e helft beginnen.

Al vrij snel in de 2e helft komt goal nummer 4 om de hoek kijken. Na een overtreding van de MO17-1, neemt Tim de vrije trap, en de bal valt goed voor Stef Helmink die zijn 2e van de wedstrijd binnenschiet 4-0.

Na deze goal in de 2e helft gaat het snel voor de JO15-2 de goals vallen snel achter elkaar. De MO17-1 komt er af en toe nog wel eens uit, maar dan staat daar het centrale duo Thijn en Deen de aanvalsters op te wachten om ze de bal te ontnemen. Een zekerheid achterin deze 2 mannen.

Achter elkaar vallen de goals van Stef Dikschei (5-0), Revi (6-0) , Stef Dikschei (7-0) en
Tim (8-0). Er zitten mooie uitgespeelde goals tussen. En Kevin en Stijn hebben zeer genoten van deze wedstrijd en hebben goed en zorgvuldig voetbal gezien vandaag.

Natuurlijk werd er na de wedstrijd hard gejuicht om deze overwinning in de oefenwedstrijd te vieren. Want als je wint, mag je best juichen