Gelukkige winst in Gouda voor AZSV

oktober 5, 2019

AZSV heeft in Gouda een gelukkige 1-2 overwinning behaald op Jodan Boys. Een gelijkspel had de verhoudingen in het veld beter weergegeven, maar de Aaltenaren namen de driepunter graag in ontvangst. Door die winst staat de ploeg van trainer Dave de Jong nu samen met Sportlust ’46 op een gedeelde tweede plek in de Hoofdklasse A met twee punten achterstand op koploper DUNO Doorwerth.

Bij AZSV keerde Freek Mulder terug in de basis na een weekje schorsing en ook Marciano van den Berg kreeg een basisplek toegewezen ten koste van Nick van Breugel. Jodan Boys had vorige week vlak voor tijd verloren van DUNO D en wilde revanche op AZSV. De thuisclub begon beter aan het duel dan AZSV en had meer balbezit, al werden de Gouwenaren nauwelijks gevaarlijk. Na vijf minuten werd het eerste gevaarlijke moment onschadelijk gemaakt door Jonathan Goosen, die een kopbal van Jeroen Borsboom goed wegwerkte. Met Jonathan Goosen is meteen één van de uitblinkers genoemd bij de roodwitten, die zijn verdediging uitstekend neerzette en heerste in de lucht. Na bijna een half uur kreeg AZSV een eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Kars Vierwind werd net weggekopt door Ilyas Oulad-Ali voor Pepijn Lansbergen gevaarlijk kon worden. Vijf minuten voor de pauze ging een schot van Marciano van den Berg over het doel van Roy Rondeltap en daarmee zijn de Aaltense wapenfeiten voor de pauze genoemd. Op slag van rust kwam de thuisclub toch op voorsprong. Eerst redde Jasper te Kolste nog goed bij een schot van Tygo de Berg, maar in de aanval daarna kopte De Berg de bal naar Jeroen Borsboom die koppend Jasper te Kolste kansloos liet, 1-0.

Tien minuten na de pauze bracht Dave de Jong met Nick van Breugel en Sjoerd te Boekhorst voor Marciano van den Berg en Erwin Nieuwboer twee frisse aanvallende krachten en deze aanvallende impuls pakte goed uit voor de Achterhoekers. Vijf minuten na de dubbele wissel schoot Joost Rasing op aangeven van Kars Vierwind goed in, maar doelman Roy Rondeltap redde bekwaam en een voorzet van Joost Rasing werd ongedaan gemaakt door Roald Heerkens. Aan de andere kant redde Jasper te Kolste goed op een schot van Tygo de Berg na een voorzet van Michel Verkaik. Meteen daarna kon de AZSV-aanhang juichen. Joost Rasing draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot laag en hard met links in, 1-1. De roodwitten voelden dat er meer te halen viel en ging door met hun aanvallende speelwijze. Jordi Tuithof kon nipt een pass van Joost Rasing onderscheppen, anders had Niek te Veluwe geheel vrij voor Rondeltap kunnen schieten. Toch pakte ook Niek te Veluwe zijn goaltje mee. Goed storen van Te Veuwe op Mo Beelahcen, die vaak een voetballende oplossing zocht, leverde balbezit op voor Jardell Kruidbos. Deze speelde de bal meteen door op de doorgelopen Niek te Veluwe, die Roy Rondeltap met lob kansloos liet, 1-2.

In het laatste kwartier drong de ploeg van trainer Leen van Steensel flink aan, maar onder aanvoering van Jonathan Goosen stond de AZSV-defensie zijn mannetje en groeide Jasper te Kolste in zijn rol en bleek hij niet meer passeerbaar. Na bijna vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Stegeman uit Rijssen voor het einde en kon AZSV drie punten bijschrijven.

Komende zaterdag speelt AZSV thuis tegen Rijsoord uit Ridderkerk, dat een dertiende plek inneemt op de ranglijst met vijf punten uit zes duels.

Jodan Boys-AZSV 1-2 (1-0). 45. 1-0 Jeroen Borsboom. 66. 1-1 Joost Rasing. 75. 1-2 Niek te Veluwe.
Scheidsrechter G. Stegeman uit Rijssen gaf een gele kaart aan Kars Vierwind van AZSV en aan Ilyas Oulad-Ali en Michel Verkaik van Jodan Boys.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Pepijn Lansbergen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Kars Vierwind, Niek te Veluwe, Jardell Kruidbos, Marciano van den Berg (56. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing (86. Michael Vaags), Erwin Nieuwboer (56. Nick van Breugel).

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Enzo Huntink, Roald Heerkens, Mark Veerman, Ilyas Oulad-Ali (79. Elliot Pattinama), Leroy Brank (62. Michel Verkaik), Tygo de Berg (72. Marwin Glas), Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom, Kevin de Vries, Jordi Tuithof.