Geldrop JO19-1 – AZSV JO19-1.

december 8, 2019

Op zaterdag 30 november 2019 stond de kraker in de onderste regionen van de 3e divisie C op het programma: de jongens van AZSV JO19-1 moesten om 15.00 uur aantreden in en tegen Geldrop.

Daar het een zeer belangrijk zes punten duel betrof had sponsor Speelziek Rijopleidingen een zeer comfortabele VIP touringcar ter beschikking gesteld, om zo ook de harde supporterskern van AZSV de gelegenheid te geven om hun jongens luidkeels aan te moedigen.

Om 11.30 uur was het verzamelen bij AZSV. Chauffeur Bianca had de bus al startklaar en voorverwarmd klaar staan op het parkeerterrein. Het was voor haar al de tweede keer dat ze de jongens naar een belangrijke wedstrijd mocht rijden (Vorig seizoen de allesbeslissende laatste wedstrijd die leidde tot handhaving in de 3e divisie en waar ze volgens haar werd aangestoken met het AZSV JO19 voetbalvirus).

Stipt 11.45 uur reed de bus met gespannen spelerskoppies en uitgelaten supporters richting Geldrop.

Halverwege de reis konden de supporters als ware Vips van een broodmaaltijd met koffie genieten, gesponsord door alle spelers en begeleiders. Sjappoo allemaal!!!

Om 14.00 uur arriveerde de bus in Geldrop en kon de technische staf beginnen met de wedstrijdvoorbereiding. De boys begonnen aan hun warming-up en de 12e man/vrouw zocht de kantine op voor een lekkere kop koffie. Een enkeling was nog aan het daten via zijn mobiel met een dame op leeftijd, maar ook daar werd de knop snel omgezet richting wedstrijd.

Eindelijk 15.00 uur, de aftrap van een zeer mooie en spannende wedstrijd die door scheidsrechter Ruud van Beekveld uitstekend werd geleid. De ban werd in de 7e minuut gebroken door Jelte die de 0-1 scoorde, wat resulteerde in luid gejuich en opluchting van zowel spelers als supporters! In de 42e minuut werd het zelfs 0-2 door een indraaiende vrije trap van Derk.

Rust, daar waren we aan toe…. Koffie, erwtensoep, van alles werd er verorberd om de inwendige mens toch vooral warm te krijgen. Want wat was het koud aan de kant, zeker zonder pet die ondergetekende had afgestaan aan de altijd prima vlaggende Eric, maar die erg veel last had van het zonnetje. Alles voor de overwinning zullen we maar zeggen…

Negen minuten na rust maakte Jelte zijn tweede van de middag: 0-3 wat een weelde! De jongens speelden nu rustig de wedstrijd uit en 10 minuten voor het eind gooide Sadik de wedstrijd definitief op slot door de 0-4 te scoren! Na het eindsignaal volgde de ontlading bij alle spelers en technische staf: iedereen ging helemaal door het lint, wat een feest. Snel naar de kantine, voor een patatje, kroketje, bakje snert en een welverdiend biertje.

Op de terugweg werd de bus omgetoverd tot een ware feesttent, de Hofnar is er niets bij: Karaoke, gelach, gezang, speeches, “You never walk alone” etc. Voor iedereen was er fris, wijn, bier en heel veel chips!

Wat was het een gezellige dag, die ik niet had willen missen. Van Chauffeur Bianca heb ik vernomen dat onze Henk ervoor heeft gezorgd dat er in de tweede competitiehelft wederom een supporters busreis wordt gesponsord door Speelziek! Dus zorg dat je erbij bent de volgende keer om onze jongens wederom te steunen in deze loodzware competitie.

Rest mij nog een woord van dank voor: Speelziek Rijopleidingen voor het beschikbaar stellen van de bus; Onze, zo langzamerhand, vaste teammascotte Bianca voor het veilig heen en terugbrengen; Spelers en begeleiding, voor het beschikbaar stellen van de catering én voor het prachtige resultaat!; En last but NOT least Henk van Breugel, onze fantastische elftalbegeleider. Voor zowel jongens als ouders altijd van onschatbare waarde!!!

Sportieve groet van een trotse ouder!