Geen training maar Yoga voor AZSV JO15-2

januari 19, 2020

Na een korte winterstop en natuurlijk veel lekker eten, zijn wij op 6 januari begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat er door de heren niet veel aan voetbal was gedacht, was eigenlijk direct zichtbaar. En als we lekker mee willen doen in de 4e Klasse, was er toch wel een beetje training nodig.

De eerste week werd er op het veld getraind. Voor de tweede week had de technische staf een mooi alternatief voor de veldtraining gevonden. Woensdagavond 15 januari werd er een yogales gevolgd door de mannen van ons team.

Bij Yoga en Zo was Astrid Kempink meteen zeer enthousiast. De afspraak was dan ook zeer snel gemaakt. De lijntjes waren snel gelegd, want de schrijver van dit stuk gaat natuurlijk zelf ook naar Yoga. En ik vond dat ik de jongens ook eens kennis moest laten maken met deze vorm van yoga houdingen, maar ook uit bewustwording en ontspanning.

De mannen stonden er voor aanvang zeer sceptisch tegenover. En oh wat waren ze druk voor we naar binnen gingen. Het onbekende kwam wel heel dichtbij. Ik had vooraf natuurlijk even contact gehad over wat we voor de jongens gingen doen. Het leek mij een goed plan om ze even een beetje lichamelijk aan het werk te zetten. De heren vonden vooraf dat ze wel erg lenig waren. Tijdens de les zou blijken dat dit toch een beetje tegenviel.

Tijdens de les kwamen er bijzondere houdingen voorbij. Denk hierbij aan de Flying Dragon en het vogelnestje.. Het was echt mooi om te zien hoe iedereen zich er vol voor inzette.. Dikke duim aan het hele team.

En het mooiste was eigenlijk het einde. Tijdens de eindontspanning was echt iedereen stil en in rust. Waar er tijdens de oefeningen tijd en ruimte was om soms even hard te lachen, vroeg Astrid aan iedereen om zich de laatste 10 min volledig te ontspannen. En nogmaals respect voor iedereen. Het was echt heerlijk ontspannen. Kijk maar eens naar de foto’s!!

Ik wil Astrid van Yoga en Zo hierbij bedanken voor de gastvrijheid. En ik ga er eigenlijk van uit, dat er meer teams zijn binnen AZSV die zich verder willen ontwikkelen als alleen op het veld.. 😉

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Trainer/Coach AZSV JO15-2