Geen 12 punten in een week tijd voor VR1

april 24, 2022

Na drie gewonnen wedstrijden moest AZSV vandaag afreizen naar St. Annaparochie. Een enkele reis van maar liefst 218 km richting het hoge noorden. De thuiswedstrijd werd op 12 maart gewonnen met 8-1. Het beloofde een mooie middag te worden.

Om half 4 werd er afgetrapt in St. Annaparochie. In de kleedkamer werd afgesproken om vanaf het eerste fluitsignaal hoog druk te zetten. AZSV begon sterk aan de wedstrijd en was veel op de helft van de tegenstander te vinden. Dit resulteerde in de 8ste minuut in een goede aanval vanaf de linkerkant. Ellen speelde de bal achter de verdediging langs, waardoor Merel 1 op 1 kwam met de keepster van St. Annaparochie. Merel schoot, maar de keepster stond goed opgesteld en hield de bal uit de goal. Daarna volgde er nog enkele kansjes voor AZSV, maar het doel werd helaas niet gevonden.

Net voor rust waren er nog twee grote kansen voor AZSV om op voorsprong te komen. Ellen won het duel op het middenveld en gaf een mooie steekpass op de goed gelopen Anne. Anne schoot de bal hard, maar die ging net voor de goal langs.

Ook Lobke kreeg nog een kans vanaf de rechterkant van het veld. Ze liep alleen op de keepster af, maar een gehaast schot belandde in de handen van de keepster.

Ruststand 0-0.

In de tweede helft ging AZSV snel op zoek naar de voorsprong. Helaas werd het na een kwartier spelen in de tweede helft rommelig aan de kant van AZSV. St. Annaparochie speelde met name verdedigend en gaf veel de lange bal op hun spitsen. In de 64e minuut was er balverlies in de verdediging van AZSV. St. Annaparochie kwam hierdoor aan de rechterkant van het veld in balbezit en opende met een crosspass richting de linkerflank. De linksbuiten van St. Annaparochie schoot de bal in het doel: 1-0.

Na een korte drinkpauze ging AZSV achterin 1 op 1 spelen, dit pakte helaas niet goed uit. In de 75ste minuut viel de 2-0 voor St. Annaparochie. Een aanval werd niet goed verdedigd en de bal kwam midden voor de goal bij een vrije man van St. Annaparochie terecht die de bal achter Lot schoot.

In het laatste kwartier speelde AZSV steeds vaker de lange bal, maar dit resulteerde niet in een kans. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. AZSV verloor 3 punten in het hoge noorden. Helaas werd de gouden regel waarheid: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel.

Opstelling:
Lot, Nina, Laura, Vera, Ilse, Merel, Marijke, Vera, Lobke (Sandra), Ellen, Anne.

Leuk weetje:
Vedette Cecile Houwers zat op de bank om bij nood in te vallen. 😉