Fraaie overwinning AZSV op Varkenoord

september 7, 2019

Het was de eerste officiële wedstrijd van SC Feyenoord op het nieuwe sportcomplex Varkenoord onder de rook van de Kuip. Op de beste grasmat waarop ooit een AZSV-team heeft gespeeld won de ploeg van Dave de Jong met 0-2 door doelpunten van Sjoerd te Boekhorst en Fabian Mensah verdiend van de Rotterdammers.

De Aaltense delegatie keek zich de ogen uit op het prachtige nieuwe sportcomplex van SC Feyenoord, dat een aantal weken in gebruik is. Het toppunt was de geweldige hybride grasmat, die daar is neergelegd en die onderhouden wordt door het team dat ook de grasmat van de Kuip verzorgt.

Dave de Jong had vooraf een fikse tegenvaller. Rik van der Eerden kon niet starten vanwege een liesblessure en ook Pepijn Lansbergen was vanwege persoonlijke omstandigheden niet inzetbaar. Hij begon met Erwin Nieuwboer in de basis, die vorige week nog 90 minuten op de bank bleef en ook Nick van Breugel en Sjoerd te Boekhorst kregen een plek bij de eerste elf.

Door al deze omstandigheden raakte AZSV echter niet in de war. De thuisclub had meer balbezit, maar dat kon de Achterhoekse verdedigers niet verontrusten. In de tiende minuut was de eerste grote kans voor de roodwitten. Nick van Breugel ging alleen op doelman Rick van der Burg af, maar zijn inzet was een mix tussen een voorzet en een schot en ging naast het Rotterdamse doel. Twee minuten later was het wel raak. Kars Vierwind draaide drie Feyenoorders dol en zette goed voor op Sjoerd te Boekhorst, die zijn tweede doelpunt van het seizoen scoorde, 0-1. Ook Feyenoord kreeg een aantal kansjes. De beste was voor aanvoerder Tim Schoonheijm, die uit een voorzet van Matthew Jones naast schoot. Kort daarna was er een fikse aanslag op de enkel van Joost Rasing door Khalid Rahli, die met geel werd bestraft door de prima leidende scheidsrechter Van der Werff uit Drunen. Joost kon de wedstrijd vervolgen, maar moest in de rust toch achterblijven in de kleedkamer. Daarvoor had doelman Van der Burg nog een schot van Joost Rasing tot corner verwerkt. Jasper te Kolste hoefde voor de pauze alleen een schot van Junior Obiku te pareren. Obiku is de zoon van oud-Feyenoorder Mike Obiku. Hij was lange tijd dreigend aanwezig, maar Freek Mulder had hem prima in de greep en acht minuten voor het einde werd Obiku gewisseld.

In de tweede helft speelde de thuisclub nog een tikkeltje feller met drie gele kaarten tot gevolg. AZSV kwam nauwelijks in de problemen, maar profiteerde te weinig van de geboden ruimte. Halverwege het tweede bedrijf zette Nick van Breugel goed voor op Fabian Mensah, die voor Joost Rasing in het veld was gekomen. De inzet van de Doetinchemmer ging op het laatste moment net via een verdediger naast het doel van Feyenoord. De Rotterdammers zagen de tijd vervliegen. Alleen een schot van Jordi de Zwart ging net naast het doel van Jasper te Kolste. Tien minuten voor het einde besliste Fabian Mensah het duel. Hij verlengde met zijn hoofd een vrije trap van Kars Vierwind, 0-2. Vlak voor tijd werd Jasper te Kolste één keer geklopt bij een schot van Khalid Rahli, maar Michael Vaags bracht op de lijn redding.

Door de winst stijgt AZSV naar de tiende plek op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Komende zaterdag speelt het tijdens de Aaltense kermis thuis tegen Spijkenisse, dat met twee nederlagen aan de competitie begon.

SC Feyenoord-AZSV 0-2 (0-1). 12. 0-1 Sjoerd te Boekhorst. 80. 0-2 Fabian Mensah.
Scheidsrechter R.C.P. van der Werff uit Drunen gaf een gele kaart aan Jordy Dobber, Joris van Eijck, Khalid Rahli en Jordi de Zwart van SC Feyenoord.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Bram Rensing, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Jardell Kruidbos (83. Freek Gesthuizen), Joost Rasing (46. Fabian Mensah) Nick van Breugel (69. Sebastian Navis), Sjoerd te Boekhorst.

Opstelling SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Sanzio Dieterich, Joris van Eijck, Junior Obiku (82. Luke Homan), Jeffrey Duijnstee (6. Jordi de Zwart), Tim Schoonheijm, Sandin Avdic, Quincy Oosterom, Khalid Rahli.