FEYENOORD-VROUWEN KOMEN NAAR AZSV

juli 9, 2022

Trainingskamp, clinic en oefenwedstrijd

Vrijdag 29 t/m zondag 31 juli is het pas zo ver, maar de voorbereidingen voor het trainingskamp van de Feyenoord-vrouwen zijn in volle gang. AZSV wil de Rotterdamse eredivisionist graag laten zien wat Achterhoekse gastvrijheid inhoudt. Met het meerdaagse trainingskamp viert AZSV (met een Corona-vertraging van een jaar) het 40-jarig bestaan van vrouwenvoetbal bij AZSV.

Met Feyenoord komt de revelatie van het afgelopen seizoen naar Aalten. In de competitie bleken FC Twente, Ajax en PSV nog een maatje te groot, maar werd boven verwachting gepresteerd. AZSV kende, ondanks diverse langdurige blessures, een goed seizoen. Voor aanvang werd gehoopt om het kampioenschap naar de hoofdklasse te strijden, maar met de vierde plaats, de doorbraak van diverse jeugdspeelsters en het bereiken van de finale in de Achterhoek Cup (25 juni) presteerden de dames prima.

Vrijdagmiddag clinic voor meiden t/m 14 jaar

Nadat de Feyenoord-selectie van 24 speelsters plus begeleiding zich heeft geïnstalleerd in groepsaccommodatie “Kom in de Bedstee” en een eerste training op sportpark Villekamp achter de rug heeft, organiseren de Rotterdammers vanaf 16.30 uur een clinic voor alle meiden t/m 14 jaar. Er is plek voor maximaal 110 deelnemers, vol is vol. De clinic wordt aangeboden door GUV Uitvaartverzorging, deelname is gratis. Ben je geïnteresseerd, kijk op de website van AZSV, AD’69, SV Bredevoort of FC Dinxperlo, en meld je aan. Dat kan ook door te mailen naar azsvfeyenoord@gmail.com. Dit is je kans om naast een prof op het veld te staan, een paar trucs te leren en sowieso veel plezier te hebben!

Zaterdagmiddag oefenwedstrijd

Zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur staat het hoogtepunt voor de AZSV-selectie op de agenda. De plaatselijke voetbalsters zullen Feyenoord zo goed mogelijk partij proberen te geven. AZSV-aanvoerster Marijke Somsen heeft er zin in: “Het is natuurlijk fantastisch om te mogen voetballen tegen Feyenoord. De hele spelersgroep hoopt dat er veel toeschouwers komen. Daarom gaan we ook reclame maken op de campings rondom Aalten en onze shirtsponsor AH komt met acties. Maar het leukste wordt dat iedereen langs de kant kan genieten van topvoetbal, mooie acties en mooie doelpunten. Al verwacht ik dat dit alles meer van Feyenoord dan van ons zal komen”.
De toegangsprijzen zijn schappelijk: 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor jeugd. Na afloop van de wedstrijd is er voldoende tijd voor selfies.

Zonder sponsors geen trainingskamp, clinic, wedstrijd
Het organisatiecomité is verheugd met de financiële medewerking van diverse sponsors. Naast AH, GUV en “Kom in de Bedstee” maken Dick Houwers Interieurs, Vario Grass Fields, Angelique Womens Wear, Aalten Vooruit, KPMG Meijburg, restaurant Krul, AB Kitwerken, Auto Wisselink en de AZSV-supportersvereniging het feestelijke evenement mogelijk, waarvoor grote dank.

Poster_v2