Eerste thuisnederlaag van AZSV tegen Eemdijk

oktober 29, 2017

De eerste tegengoal op eigen veld betekende meteen ook de eerste nederlaag op sportpark Villekamp voor AZSV. De goal van Maikel de Harder, drie minuten voor de pauze, bleek uiteindelijk doorslaggevend. De thuisclub werkte hard, maar kreeg weinig kansen. Grootste kans was voor Joost Rasing, maar zijn schot in de korte hoek werd kundig gered door Gerben Ruizendaal. Eemdijk kreeg in de tegenstoot een aantal goede kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar moest wachten tot scheidsrechter Mesbah na 95 minuten affloot.

Eemdijk probeerde AZSV van meet af aan vast te zetten en de opbouw te verstoren. Aanvankelijk lukte dat prima, later kreeg de ploeg van Dennis van Toor meer grip op het duel. Het duel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af, waar beide ploegen veel inzet toonden en veel duels uitvochten. Vooral in de eindpass was het bij AZSV vaak net niet, zodat doelman Gerben Ruizendaal zijn doel eenvoudig schoon kon houden. Negen minuten voor de pauze kreeg een verdediger van Eemdijk de bal op de hand na een verre ingooi van Niek te Veluwe, maar scheidsrechter Mesbah zag er geen strafschop in. Kort daarna redde Ruizendaal goed bij een schot van Niek te Veluwe Drie minuten voor de pauze was het bij de eerste kans van Eemdijk wel raak. Maikel de Harder liet Matthijs Ebbers kansloos met een schot van net buiten het strafschopgebied, 0-1.

In de tweede helft begon Eemdijk gevaarlijk met een vrije trap van Floris Mulder, die net over het doel van Matthijs Ebbers ging. Na tien minuten was er een snelle counter van AZSV via Yeftha Nyamsangya en Kars Vierwind, maar doelman Ruizendaal redde bekwaam. Aan de andere kant was er een goed schot van Sjohn van Gulik, dat door Matthijs Ebbers werd gepakt. AZSV speelde meer op de helft van Eemdijk, dat het initiatief aan de thuisclub liet en via snelle tegenstoten de score probeerde uit te breiden, maar de kansen waren niet besteed aan Jasper Bolland en invaller Argjend Selimi. De roodwitten probeerden wel, maar de verdediging van Eemdijk stond als een huis. Vijf minuten voor tijd gaf Niek te Veluwe een mooie pass op Joost Rasing, maar zijn schot in de korte hoek werd door Gerben Ruizendaal tot hoekschop getikt. Ook de vijf minuten blessuretijd van scheidsrechter Mesbah waren niet voldoende om doelman Ruizendaal in gevaar te brengen.

Door deze nederlaag staat AZSV nu op de achtste plek in de hoofdklasse B. Komende zaterdag moet het aantreden op de Veluwe tegen SDC Putten dat 2-2 speelde tegen koploper Berkum.

AZSV-Eemdijk 0-1 (0-1). 42. 0-1 Maikel de Harder
Scheidsrechter C. Mesbah uit Groningen gaf gele kaarten aan Bram Rensing en Brian Hogeweide van AZSV en aan Sjohn van Gulik van Eemdijk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriƫns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst (59. Brian Hogeweide), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Rik van der Eerden, Joost Rasing.

Opstelling Eemdijk: Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Floris Mulder, Sjohn van Gulik, Maikel de Harder (84. Jorni Camps), Mauro Franken, Jan de Graaf, Jasper Bolland (94. Jan Roelof Beukers), Deen van Embricqs (75. Argjend Selimi), Klaas de Graaf.

Meer foto’s kun je bekijken op de site van fotograaf Cor Hinkamp. Klik op onderstaande link:

Foto’s AZSV-Eemdijk


Geef een reactie