Eerste nederlaag voor AZSV in hoofdklasse

oktober 8, 2017

AZSV heeft haar eerste nederlaag dit seizoen in de hoofdklasse B geleden. In Amsterdam bleken de amateurs van Ajax met 2-1 net iets te sterk, hoewel de roodwitten met een beetje geluk ook een gelijkspel uit het vuur hadden kunnen slepen. Door deze nederlaag zakte de ploeg van Dennis van Toor naar de zevende plek.

Voor het eerst in de historie mocht AZSV in competitieverband aantreden tegen Ajax op sportpark De Toekomst in Amsterdam. En al na iets meer dan een minuut keken de Aaltenaren tegen een achterstand aan. Een snelle aanval via de razendsnelle spitsen van de Amsterdammers werd met een fraai stiftje afgerond door Stanley Akoy, 1-0. En dertien minuten later was het al 2-0 toen Jack van Moerkerk uit een voorzet van Kenneth Misa-Danso doelman Matthijs Ebbers kansloos liet. Dat was een flinke domper voor de Aaltenaren die vier wedstrijden de nul hadden weten te houden in de afgelopen weken. Na die achterstand kreeg AZSV wel iets meer grip het snelle combinatiespel van de Amsterdammers, maar echt gevaarlijk kon de ploeg uit Aalten niet worden. Halverwege de eerste helft was er een schot van Rik van der Eerden, maar doelman Veenboer had daar geen moeite mee. Ajax liet het initiatief ook een beetje aan AZSV, zodat ze met razendsnelle counters probeerden toe te slaan. Een schot van Bilal el Amrani ging over het doel van Ebbers en een hakje van Kenneth Misa-Danso ging net via doelman Ebbers naast het doel van AZSV, zodat met een 2-0 stand de rust werd bereikt.

Na de pauze eenzelfde beeld als voor de thee. AZSV probeerde meer druk uit te oefenen op Ajax, terwijl de Amsterdammers wachtten op een foutje. Tien minuten na de rust kreeg Ajax die grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Een verkeerde kopbal van Bram Rensing werd door Bilal el Amrani verlengd op Kenneth Misa-Danso, die alleen op Matthijs Ebbers mocht afgaan, maar de Amsterdamse aanvaller schoot ver naast zodat AZSV in de wedstrijd bleef. Dennis van Toor wisselde Sjoerd te Boekhorst voor Brian Hogeweide en de Silvoldenaar scoorde na vier minuten de aansluitingstreffer. Hij punterde een mooi passje van Rik van der Eerden achter doelman Stephan Veenboer, 2-1. AZSV bleef in deze fase de bovenliggende partij en Ajax moest een paar keer aan de noodrem trekken. Een kans voor Yeftha Nyamsangya uit een hoekschop van Yordi Orriëns was één van de weinige kansen voor AZSV op de gelijkmaker. In blessuretijd hadden de Aaltenaren pech, dat een schot van Niek te Veluwe net naast het Ajax-doel ging, zodat de punten in Amsterdam bleven.

Komende zaterdag  speelt AZSV thuis tegen Sparta Nijkerk, dat tot nu toe zes punten heeft gehaald uit zes duels.

Ajax-AZSV 2-1 (2-0). 2. 1-0 Stanley Akoy. 14. 2-0 Jack van Moerkerk. 73. 2-1 Brian Hogeweide.

Scheidsrechter A.W.G. van Kraaij uit Puijflijk gaf gele kaarten aan Kars Vierwind van AZSV en aan Lars Middelwijk, Glenn van Zoolingen en Bilal el Amrani van Ajax.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst (69. Brian Hogeweide), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing (83. Thomas Stoverinck), Rik van der Eerden.

Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soerarto, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong, Zaccarya el Biyar (58. Bobby Bosma), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (87. Maurice Renger), Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Lars Middelwijk, Barry van ’t Land.

 

 


Geef een reactie